В Україні сертифіковано новий вітчизняний автомобіль

Ще один новий транспортний засіб готовий до масового виробництва.

На озброєння української армії вступив новий бронеавтомобіль «Козак-2», який пройшов всі етапи державного випробування.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Сергій Згурець.

«Міністр оборони України Степан Полторак 21 березня 2017 р. підписав наказ №158 про прийняття на озброєння ЗС України броньованого автомобіля «Козак-2». Як зазначається у наказі, «відповідно до Порядку розробки і випуску нових видів продукції оборонного призначення, враховуючи позитивні результати державних випробувань, та з метою забезпечення Збройних сил України броньованими автомобілями», — розповів він.

За словами Згурця, це фактично перша машина такого класу за всю незалежність України.

Новий бронеавтомобіль розроблений і серійно виробляється на приватному підприємстві – на київському НВО «Практика», яке входить в Лігу оборонних підприємств України. Спеціалізований броньований автомобіль «Козак-2» ПСЗА-5 (Панцеровий Захист Спеціалізованих Автомобілів 5 класу).

Машина призначена для перевезення особового складу, зразків озброєння, військових вантажів та майна по всіх типах доріг і місцевості; проведення тактичних операцій, таких як патрулювання, супровід транспортних засобів під час виконання спеціальних завдань; передачі розпоряджень і забезпечення зв’язку; вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу та вантажу особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і хв.

http://autonews.com.ua/


Не пропустіть