НВО “Практика” передало ЗСУ партію бронеавтомобілів “Козак-2” MRAP-класу

ПрАТ “НВО “Практика” (Київ) забезпечило виробництво та постачання Збройним силам України партії тактичних бронеавтомобілів MRAP-класу (Mine Resistant Ambush Protected) із підвищеною протимінною стійкістю “Козак-2”.

Як повідомила Ліга оборонних підприємств України, поставлена в армію наприкінці жовтня партія з десяти бронеавтомобілів “Козак-2” виготовлена на замовлення Міністерства оборони.

“Це перша машина такого класу, прийнята на озброєння ЗСУ та замовлена Міністерством оборони України за всю історію незалежності нашої держави”, – йдеться в повідомленні на сайті Ліги.

Як нагадують у Лізі, “Козак-2” випускається серійно з липня 2015 року, відтоді розпочато постачання бронеавтомобіля Нацгвардії та Держприкордонслужбі. У березні 2017 року “Козак-2” прийнято на озброєння ЗСУ.

“Козак-2” розрахований на перевезення до 15 десантників. Бронювання забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї відповідно до стандарту НАТО Stanag 4569 Level 2. Бойова маса – 15 тонн, вантажопідйомність неозброєної машини – 4 тонни. Машина оснащена турбодизелем Iveco потужністю 280 к. с. Бронеавтомобіль може оснащуватися 7,62 мм, 12,7 мм, 30 мм, 40 мм стрілецьким озброєнням, а також бойовим модулем із дистанційно керованим озброєнням.

За даними компанії, нині НВО “Практика” також готує просування нових модифікацій тактичного автомобіля MRAP-класу “Козак-2”, зокрема “Козак-2М” із вільною підвіскою, десантний “Козак-2M-Д”, розвідувальний “Козак-2M-Р”, а також перспективного легкого бронеавтомобіля MRAP-класу для спецпризначенців “Козак-5”. Базова модель “Козак-001” прийнята на озброєння Нацгвардії України в липні 2016 року.

ПрАТ “НВО “Практика” – лідер серед українських виробників броньованих автомобілів, працює на ринку з 1993 року, з 2014 року військовий автотранспорт є основною спеціалізацією компанії. Компанією розроблені та запущені у виробництво сучасні транспортувальники особового складу, штабні автомобілі, автомобілі вогневої підтримки, розвідувальні та патрульні машини, санітарно-евакуаційні автомобілі переднього краю, тактичні автомобілі MRAP-класу.

Із 2016 року ПрАТ “НВО “Практика” входить до складу неурядового об’єднання “Ліга оборонних підприємств України”, що об’єднує понад 40 українських приватних оборонних компаній.

Джерело interfax.com.ua

Не пропустіть