КрАЗ випустив новий спецавтомобіль

Автоцистерна пожежна АЦ 11-70 (63221) призначена для доставки до місця пожежі особового складу, пожежного обладнання, а також засобів для гасіння пожежі. За допомогою даної техніки можна здійснювати роботи по безпосередньому гасінню відкритих вогнищ займання, застосовуючи спеціальні розчини, – передає Новини і факти.

Як шасі автомобіля використовується платформа КрАЗ-63221 (6х6) з можливістю відключення переднього приводу. Двигун з турбонаддувом здатний розвивати потужність до 375 кінських сил і відповідає нормам Євро-5. На автомобіль встановлюється дев’ятирівнева механічна трансмісія і посилена балансирная підвіска, яка дозволяє автомобілю долати перешкоди, і максимально близько під’їжджати до місця пожежі. Кабіна розрахована на перевезення сімох членів екіпажу. Всі посадочні місця оснащені ременями безпеки, а над другим рядом сидінь розміщено додаткове освітлення.

Спецобладнання на автомобіль встановлено партнером КрАЗа компанією «Титал». У цистерну можна залити 10 тонн води, 1 тонну піноутворювача і 250 кілограмів порошку-вогнегасника. За рахунок потужної насосної станції, струмінь води може досягати 30-метрової висоти. Для порівняння, пожежний автомобіль на базі ЗІЛа здатний вмістити 2,4 тонни води і 150 літрів піноутворювача.

Завдяки розширеному функціоналу, АЦ 11-70 дозволяє більш ефективно проводити боротьбу з вогнем і гасити пожежі на значній площі.

Джерело news-facts.com

Не пропустіть