Переобладнані “Богдани” прийдуть на зміну знаменитому УАЗ (Фото)

ЗСУ отримають до кінця 2019 року не менше 180 санітарних автомобілів. Таку заяву зробив генерал-майор Ігор Хоменко, який в українській армії відповідає за медичну службу.

Реформа медичної служби в ЗСУ почалася п’ять років тому. Її мета – відповідати натовським стандартам. Ще зовсім недавно основним санітарним транспортом в українській армії були автомобілі радянського виробництва (УАЗ-452). Тепер же приблизно 50% транспорту медичних рот і мобільних госпіталів – це сучасні українські санітарні автомобілі «Богдан-2251» і американські Humvee. В екіпаж санітарного автомобіля входять три людини.

Медслужба впровадила чотирьохрівневу допомогу пораненому, починаючи з допомоги на поле боля і закінчуючи лікуванням в госпіталях. Завдяки цьому якщо в 2014 році смертність на всіх етапах евакуації поранених з поля бою становила 4%, то тепер – менше одного відсотка.

Зараз в ЗСУ поставляються оновлені «санітарки» «Богдан-2251». Зокрема, модернізували кабіну водія і медичний кунг. Кунг, наприклад, обладнали автономною системою обігріву.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть