Skoda оприлюднила подробиці щодо нової Octavia (Фото)

Концерн Skoda займається підготовкою до прем’єрного показу моделі Octavia наступної генерації. Дебют цього автомобіля відбудеться 11 листопада. На європейському ринку модель почне продаватися вже в нинішньому році. Днями були оприлюднені дебютні офіційні знімки і ряд подробиць технічного плану про спортивну версію Octavia RS 2020.

«Заряджена» новинка отримала під капот дволітровий турбований агрегат потужністю на 245 кінських сил в парі з «роботом» на шість ступенів. Передня оптика оновленої моделі виконана в єдиному корпусі. Крім того, новинку взули в дизайнерські 19-дюймові диски коліс з гальмівними супортами червоного відтінку, мегасучасним комплексом з опцій безпеки і оптику з матрицями на світлодіодах з функцією анімації.

Інтер’єр наступної «Октавії» значно змінився. Там красується мультируль з двома спицями, електронна «приборка» на 10 дюймів, проекційний дисплей, широкоформатний тачскрін мультимедійної системи і оновлені сидіння. Варто нагадати, що універсал наступного покоління підріс в довжину до показника в 4 689 мм, ширина дорівнює 1 829 мм. Ліфтбек вийшов в довжину і ширину на 4 689 і 1 826 міліметрів відповідно. Розмір бази коліс дорівнює 2 686 мм.

У лінійку моторів звичайної варіації моделі розробники включили: однолітровий бензиновий агрегат, який видає 110 «коней», і дволітровий мотор, що генерує 190 кінських сил, а також турбовані дизельні установки з робочим об’ємом на 2,0 літра, що видають 115 або 200 кінських сил. Агрегати на важкому паливі працюють з «механікою» на шість ступенів або семиступінчастою роботизованою трансмісії DGS.

Крім того, в лінійці є гібридна варіація, зроблена на базі 1,5-літрового двигуна потужністю на 150 «коней», літій-іонної батареї і стартер-генератора на 48 вольт. Octavia вийшла передньопривідною, а за доплату можна отримати повний привід.


Не пропустіть