В Україні відбулася прем’єра нового розкішного кросовера (Фото)

Перший кросовер британського бренду на вітчизняному ринку буде доступний з чотирма двигунами — дизельними агрегатами об’ємом два та три літри, а також двома 3-літровими бензиновими моторами пише mashyna.com.ua.

Перший кросовер Jaguar був представлений у вересні минулого року напередодні Франкфуртського автосалону. Допрем’єрний показ F-PACE для вітчизняних любителів британської марки пройшов ще в лютому. 19 травня 2016 року відбулася офіційна презентація моделі та оголошено про початок її продажів в Україні. Демонстрація F-PACE проходить в закритому форматі у терміналі F міжнародного аеропорту «Бориспіль» і триватиме до 22 травня.

Новий F-PACE розроблено на основі легкої алюмінієвої архітектури Jaguar, яка поєднує в собі чистоту ліній та пропорцій притаманних моделі F-TYPE. Виразна решітка радіатора та капот натякають на потужність, а такі деталі, як світлодіодні фари головного світла, 22-дюймові колісні диски та короткий передній звис, втілюють у життя дизайнерські інновації концепту C-X17. Легка, але міцна конструкція кузова на 80% складається з алюмінію, і є єдиною в цьому сегменті повністю алюмінієвою конструкцією типу «монокок».

Система повного приводу (AWD) нового F-PACE із перемиканням крутного моменту – найдосконаліша з існуючих систем компанії Jaguar. Автомобіль оснащено передовою функцією керування Intelligent Driveline Dynamics (IDD), що була розроблена спеціально для системи AWD моделі F-TYPE. В технології IDD збережено маневреність та керованість заднього приводу, окрім того, вона плавно переносить крутний момент на передні колеса, забезпечуючи переваги додаткового зчеплення на будь-яких поверхнях та в будь-яку погоду.

Система повного приводу стала ще ефективнішою за рахунок функції Adaptive Surface Response (ASR), яка розроблена на основі запатентованої технології розпізнавання поверхонь Terrain Response від Land Rover. Технологія ASR інтегрована в систему Jaguar Drive Control і дозволяє ідентифікувати тип поверхні та оптимізувати налаштування двигуна, коробки передач та системи динамічного контролю курсової стійкості. Систему ASR, що вперше з’явилась на новому XF, було вдосконалено, і тепер вона має третій режим, призначений для їзди по глибокому снігу та гравійному покриттю.

В новому F-PACE відбувся світовий дебют технології Jaguar Activity Key. Водонепроникний, протиударний браслет стане в нагоді людям, які ведуть активний спосіб життя. Зачиняючи F-PACE за допомогою браслета Activity Key, його власники зможуть деактивувати ключі, залишивши їх всередині авто.

Для українських споживачів Jaguar F-PACE буде доступний у комплектаціях Pure, Prestige із 2,0-літровим 180 сильним дизельним двигуном Ingenium, у комплектації S із 3,0-літровим дизелем потужністю 300 к.с., а також у комплектаціях Pure, Prestige, Portfolio та R-Sport із 3,0-літровим бензиновим 340 – сильним V6 Supercharged та у комплектації S із потужним 3,0-літровим бензиновим 380-сильним агрегатом (автомобіль прискорюється від 0 до 100 км/год лише за 5,5 секунд та має максимальну швидкість 250 км/год). Всі автомобілі оснащені системою повного приводу та 8-ступінчатою автоматичною трансмісією.

Вартість нового Jaguar F-PACE із 2,0-літровим дизельним двигуном Ingenium (180 к.с.) стартує від 1 460 280 гривень. Найдорожча комплектація, First Edition, коштуватиме від 2 515 870 грн. Виробництво F-PACE налагоджено на заводі Jaguar Land Rover у місті Соліхалл (Великобританія), разом зі спортивним седаном Jaguar XE.


Не пропустіть