Представили четверте покоління компактного хетчбека Mercedes

Компанія Mercedes напередодні провела презентацію нового суперника Audi A3, BMW першої серії та Volkswagen Golf – хетчбека A-класу наступного покоління.

Як і очікувалося, оформленням передка A-клас четвертого покоління нагадує новий CLS. В основу хетчбека лягла допрацьована передньопривідна платформа MFA від нинішнього A-класу – у новій «пятидвеці» на 14 мм розширена колія, в довжину автомобіль додав 120 мм (4419 мм), а в ширину на 1796 мм (+16 мм). Колісна база підросла на 30 мм. А ще мерседесовці говорять про найбільш обтічний в сегменті кузові – коефіцієнт аеродинамічного опору у хетчбека дорівнює 0,25.

Салон «пятидверки» став ширшими. Об’єм багажного відсіку дорівнює 370 л, що на 29 л більше, ніж у попередника. У топових версій хетчбека буде два 10,25-дюймових екрани цифрової комбінації приладів і мультимедіасистема, початкові версії будуть задовольнятися 7-дюймовими екранами. До слова, мультимедіа тут нова – це комплекс MBUX з голосовим управлінням, яке активується фразою «Hey, Mercedes».

До моменту ринкового дебюту новий A-клас буде доступний з трьома моторами на вибір. Це дві нові бензинові «четвірки» на модифікаціях A 200 і A 250 об’ємом 1,33 л (163 кінських сили і 250 Нм крутного моменту) і 2 л (224 сили і 350 Нм), а також 1,5-літровий турбодизель під капотом версії A 180 d (116 «конячок» і 260 Нм тяги) із середнім паспортним витратою 4,1 л / 100 км. Причому дизель і найпотужніший бензиновий варіант спочатку будуть пропонуватися виключно в комбінації з 7-ступінчастим “роботом”, в той час як A 200 можна буде замовити і з 6-ступінчастою «механікою».

Найдинамічніший варіант хетчбека (A 250) до 100 км/год буде розганятися за паспортні 6,2 секунди, максимальна швидкість – 250 км/год. Але пізніше в гамі очікується нова «проміжна» модифікація AMG A35, потужність двигуна у якої складе близько 300 кінських сил. Адресована вона буде тим, хто не захоче переплачувати за топовий «заряджений» варіант AMG A45, в розпорядженні якого виявиться більше 400 сил.

Широкій публіці новий A-клас покажуть через місяць на Женевському автосалоні. Прийом замовлень на новинку стартує в березні, але у європейських дилерів хетчбек з’явиться влітку. До слова, зі зміною покоління сімейство A-класу буде розширено. Слідом за базовим хетчбеком з’являться купеподібний седан CLA, а потім ще шість різних кузовних модифікацій, серед яких – седан для США і Китаю і нові кросовери GLA і GLB.


Не пропустіть