Skoda готується до прем’єри двох нових кросоверів

Уже в квітні Skoda офіційно представить новий кросовер з назвою Kamiq. Ця модель повинна стати найбільш компактним паркетником в лінійці чеського бренду. Трохи пізніше в Skoda налагодять виробництво ще однієї новинки – купеоподібного кросовера Kodiaq GT. За інформацією британського видання Autocar, першими ринком, на якому з’являться обидві моделі, стане Китай.

Раніше повідомлялося, що купеоподібна версія кросовера “Кодьяк” буде продаватися тільки в Піднебесній, і в інші країни паркетник не потрапить. Зараз же глава чеського бренду Бернхард Майєр вже не такий категоричний. За його словами, в Skoda дуже зацікавлені в появі Kodiaq GT на європейському ринку. Але, на даний момент це неможливо, так як для його виробництва зараз немає вільних виробничих потужностей.

Як не дивно, про можливі продажі паркетника Kamiq в Старому Світі глава Skoda делікатно промовчав. В Європі подібні автомобілі все ще набирають популярність, в цей же час, великі купеподібні кросовери формату Kodiaq GT – це більше китайська «фішка», і продаються вони переважно там.

В основі найбільш компактного в модельному ряду кросовера Skoda Kamiq лежатиме платформа PQ, на якій також виготовляється китайський варіант Rapid. Моторну гамму паркетника поки не розсекретили. Єдине, що про неї відомо, так це те, що в неї увійде бензин-електрична силова установка. Що стосується цін, то за словами Бернхарда Майера вони будуть дуже низькими. Точну суму глава Skoda не назвав, але за наявною у нас інформацією за базовий паркетник проситимуть від 14 тисяч доларів.


Не пропустіть