Honda Civic Type R обзаведеться гібридним двигуном (Фото)

Рівно два роки тому на Женевському автосалоні Honda представила Civic Type R актуального покоління. Зараз машина оснащена класичним турбованим мотором, проте при переході на шасі наступної генерації все може радикально змінитися.

На Женевському автосалоні Honda заявила про інтенсифікацію розвитку електричних технологій, що має на увазі розробку гібридних або повністю електричних версій всіх моделей марки, причому дана стратегія буде реалізована до 2025 року.

Старший віце-президент Honda Motor Europe Том Гарднер розповів, що нове покоління Type R буде представлено в 2021 році, і машина отримає гібридну силову установку. Її виробництво буде в США, тоді як завод в Великобританії закриють.

Про характеристики нового двигуна поки інформації немає, проте Honda вже накопичила солідний досвід у створенні гібридних силових установок. Наприклад, вона вже кілька років випускає суперкар NSX, у якого під капотом розташовується турбований V6 об’ємом 3,5 літра, який працює з трьома електромоторами. Вся система в підсумку розвиває 573 к.с. Також не варто забувати, що Honda розвиває в Формулі 1 1,6-літровий гібридний мотор, потужність якого, за чутками, вже перевищує 900 к.с., і в поточному році компанія націлюється разом з Red Bull виграти принаймні одну гонку.

Джерело news.drom.ru

Не пропустіть