Skoda представила версію Scala, яка сподобається українцям (Фото)

В даний час все більше автовиробників згадують про автомобілі, що працюють на стиснутому природному газі. Звичайно, пануючу тенденцію до повсюдної електрифікації цим поки не переламати, проте цікаві новинки «на газу» виходять регулярно. Так, чеська марка Skoda показала CNG-версію свого компактного хетчбека Scala, що прийшов на зміну Rapid. А роком раніше бренд презентував оновлену Octavia G-TEC.

На відміну від свого попередника Skoda Scala G-TEC отримує літровий трициліндровий турбомотор з вельми скромною віддачею в 90 к.с. Для нього виробник передбачив шестиступінчасту “механіку”.

За зберігання стисненого природного газу (CNG) відповідають три резервуара, які вміщують в себе 13,8 кг. Цього цілком достатньо, щоб хетчбек Scala G-TEC зміг подолати на одному тільки на газу відстань до 410 кілометрів. У свою чергу дев’ятилітровий бензобак дає додаткові 220 кілометрів. У комбінованій манері далекобійність новинки виростає до 630 км. Перехід з CNG на бензин відбувається автоматично. Всього покупцям запропонують три комплектації новинки – Active, Ambition і Style.

Через резервуарів для газу постраждала місткість багажника – 339 літрів проти 467 у стандартної моделі. При цьому в компанії запевняють, що це кращий об’єм багажника в сегменті авто на природному газі.


Не пропустіть