Їдемо і відпустку на авто: чим зайняти дитину

Як часто з настанням теплих днів хочеться вибратися на відпочинок, і, звичайно ж, наші діти їдуть з нами. Поїздка з дітьми – справа не проста, особливо якщо вона довга. Малюкам швидко набридає одноманітна обстановка машини, потяги або літака і вони починають вередувати. Але вихід завжди є – потрібно правильно розважати своє чадо.

Давайте поговоримо про розваги, якими можна зайняти дитину в довгу поїздку на машині.

По-перше, що б дитина якомога менше вередував в машині, потрібно заздалегідь провести з ним «роз’яснювальну» бесіду. Розкажіть малюкові, що ви їдете у відпустку, туди-то туди-то, там буде сонце і море, там можна буде награтися вдосталь, але для цього потрібно потерпіти поїздку в машині. Швидше за все, дитина буде вести себе більш спокійно, і буде з надією чекати ігор на море.

Якщо дорослому цілком захоплююче вивчатиме питання, як зварити мило в домашніх умовах , то малюкові вже через півгодини в машині, набридне розглядати мінливі пейзажі за вікном і звичайно, він почне «канючити», вимагатиме уваги до себе. Але до цього потрібно бути готовим заздалегідь. Спільна гра батьків і дитини – прекрасний варіант зміцнити відносини, і весело провести трохи часу.

Пам’ятайте, що гра для дитини повинна бути не тільки веселою і захоплюючою, але головне пізнавальної та розвиваючої. Навіть на відпочинку краще не дозволяти дитині забувати придбані в садку або школі знання, тому вибираючи гри, віддайте перевагу різним «Думалка», які розвивають у дитини постановку мови, пам’ять і кмітливість.

Тож почнемо.

Для початку подивіться за віконце автомобіля, дівчаткам запропонуйте вважати певні дерева або дорожні знаки, хлопчакам буде захоплююче вважати автомобілі, можна певної марки або певного кольору.

Якщо ви добре розбираєтеся в марках автомобілів, то спробуйте навчити цьому і дитини.

Інший варіант розваги – гра в слова. Така гра буде корисна і для розвитку дитини і навіть для дорослої людини. Вона прекрасно тренує мислення і мова. Суть полягає в тому, що перший гравець називає будь-яке слово, а другий теж повинен назвати слово, але на ту букву, на яку закінчується слово першого гравця. Наведемо приклад: перший гравець називає слово «мікроб», другий гравець повинен придумати слово на букву «Б», наприклад бамбук (кімнатний)
Інша гра в слова – «розповідь на букву …» Вибираємо букву і на цю букву придумуємо пропозицію. Наприклад, на букву «К»: крихітний кошеня кричав щурячою криком, або на букву «Б»: барбос Борька брав келих великими Бриль.
Крім цього, можна дати малюкові блокнот, і нехай він записує все проїжджаючі мимо села. Наприкінці поїздки підрахуєте, скільки сіл ви проїхали, а на зворотному шляху нехай малюк викреслює вже проїхали села, так він буде сам орієнтуватися наскільки ближче він став до дому.

Звичайно, їхати у відпустку на автомобілі важко навіть дорослій людині, а вже дитині і зовсім проблематично всидіти на одному місці, тому не забувайте регулярно робити зупинки. В ідеалі зупинятися потрібно кожну годину, якщо у вас маленьке чадо, а для дітей 4-10 років достатньо буде «розім’яти ніжки» раз на 2 години. Зробіть невелику зупинку, нехай малюк походить або побігає, ви ж в це в час можете почитати жіночий журнал . Однак, не забувайте стежити за дитиною.

Будь-яка поїздка для дитини, це сила-силенна вражень. Навіть нові місця вже викликають захват, скористайтеся цим і на ходу придумуйте нові ігри. Нехай вони розвивають у дитини спостережливість, зорову пам’ять і уважність. Проїжджаючи повз ліс, села чи корівника розкажіть дитині, де ви їсте, хто тут мешкає і т.д. Для маленьких дітлахів така поїздка дуже цікава.


Не пропустіть