Ремонт квартири в новобудові – з чого починати і що робити

Багато хто думає, що ремонт квартири в новобудові , це щось нескінченне. На щастя, це не так. Перед тим, як приступати до роботи, потрібно засвоїти одне найголовніше правило: ремонт робиться до переїзду в житло. Тому як, переселившись, в новобудові роботи вже будуть виконуватися з мінімальним завзяттям або не робитиметься взагалі.

Ремонт в новобудові

Починати ремонт в новобудові потрібно хоча б з примітивного плану або проекту. Якщо тримати все в голові і організовувати процес на ходу, зайві витрати, неякісна робота і непоказний зовнішній вигляд забезпечені. Насамперед після підготовки проекту потрібно обміряти кімнати і звіритися з наданими від компанії забудовника планом приміщення. Це позбавить від нестиковок при закупівлі будівельних матеріалів.

Підготовка до проведення ремонту квартири в новобудові

При підготовці до ремонтних робіт потрібно починати зі стін, потім стель, і вже закінчувати статтю. Як показує практика, в такому випадку значна частина часу буде заощаджуватися, так як прилип частини штукатурки не критичні для заливки стяжки. Головне, щоб не було пилу і жирових плям. Якщо зробити навпаки, чистову підлогу буде вельми проблематично чистити. У разі навіть чорновий поверхні, забруднене підлогу все одно доведеться чистити, так як фінішний шар не має великої товщини.

Коли справа підходить до штукатурки стін у багатьох виникає питання, чи встановлювати маяки. Відповідь очевидна, якщо стіни будуть, облицьовується дорогим будівельним матеріалом, і ремонт в цілому повинен бути якісним, то встановлювати. Особливо це стосується санітарного вузла, де буде укладатися плитка. Виробництво робіт на кривих стінах для сумлінного плиточника буде справжнім пеклом. Для поганого майстра це, звичайно, не буде перешкодою, і він все зробить «за фактом». Результат не забарився – нерівні шви і поверхню. З цієї причини краще придбати штукатурні маяки. Якщо є можливість їх можна виготовити з дерева, що значно дешевше.

Пол слід заливати як мінімум в два етапи, такі як чорновий і чистовий. Перед виконанням робіт не потрібно забувати про гідроізоляцію. Цей параметр дозволить уникнути неприємностей з сусідами нижнього рівня, так як стеля в їхній оселі буде зіпсований. У ролі гідроізоляції може виступати як примітивний щільний поліетилен і рулонний покрівельний матеріал, так і рідка бітумна мастика, і спеціалізована дорога гідроізоляція, що продається в відрах від 10 кг і має різні кольори. При використанні керамзиту, достатньо буде попередньо укласти підлогу густим розчинів даного матеріалу, піску і цементу. Після висихання такого підготовчого шару можна приступати до заливання чорновий стяжки.

Що стосується стелі, якщо іржавих прожилок від арматури немає – його теж можна поштукатурити, прошпаклювати, пофарбувати або облицьовувати будь-яким іншим матеріалом в залежності від фантазії. Якщо все-таки іржа проступає, тут врятує тільки підвісна стеля такий, як гіпсокартон або натяжна. Це пояснюється тим, що при будівництві будинку під час в’язання, арматури не фарбує. В такому випадку ніяка штукатурка і шпаклівка не врятують. Руді плями все одно з’являться, через рік або два.

Після підготовки, в тому числі і закупівлі необхідних будматеріалів, можна переходити безпосередньо до проведення ремонту квартири в новобудові. З цим вам допоможе компанія www.remontexpress.ru/


Не пропустіть