Види сигналів автомобіля

Автосигнали винайдені досить давно і з того моменту вони зазнали багато змін і трансформацій. В даний час на ринку існують такі сигнали для авто, гучність яких поширюється на декілька кілометрів.

В даний час власник автомобіля може вибрати собі такий клаксон, який буде відповідати його вимогам звучання, розміру, якості і механізмом роботи. Автосигнал є невід’ємною частиною транспортного засобу. Він призначений для подачі звукового сигналу небезпеки учасникам дорожнього руху. Також якісний і красивий звук, що подається автомобілем, не може не привертати на нього увагу, а тому деякі автолюбителі досить педантично ставляться до вибору сигналу для авто. Відмінним вибором буде волговский сигнал на авто(Киев)

Серед сигналів виділяють такі види: електронні, пневматичні і електромагнітні. Розглянемо кожен вид по черзі.
Електронні . Вони виробляють звуковий сигнал за допомогою масивного генератора і динаміка. Ця система видає якісний звук.

Пневматичні . В їх пристрої є особлива труба, через яку подається струмінь повітря з нагнітального апарату. За рахунок цієї системи утворюється звуковий сигнал, який може досягати рівня 135 децибел. Крім того, його відмінністю є те, що такий клаксон може видавати не тільки звичайний сигнал, але і відтворювати мелодію.

Електромагнітні . Цей вид Автосигналі є найбільш складним, оскільки для його роботи необхідно використання спеціальних електромагнітних пристроїв. Їх також можна поділити на види залежно від їх влаштування. це:

равлики . Вони досить габаритні, а тому складні в установці. Крім того, вони мають специфічний вплив на барабанні перетинки. Можуть досягати до 125 децибел.
дисковий гудок – це звичайнісінький монотонний сигнал, який має рівень звуку 110 децибел. Залежно від його виконання, він може бути відритим і закритим, і, відповідно, встановлюватися або під капот, або зовні. Крім того, є підрозділ такого клаксона на нерозбірними і розбірний. Перший зазвичай має більший розмір.
ріжки . Їх зовнішній вигляд нагадує ріжок. Установка краще зовні транспортного засобу, оскільки при монтуванні під капот звук сигналу стає набагато гірше.

Підводячи підсумок сказаному, потрібно завжди пам’ятати, сигнал на авто – це автомобільне засіб, головною функцією якого є попередження про небезпеку. Крім того, він призначений для «спілкування» автомобіля з пішоходом, тому звуковий сигнал повинен підбиратися відповідно до вимоги законодавства тієї держави, де експлуатується транспортний засіб.


Не пропустіть