Чи є резон в покупці б / у шин

Часто зустрічаються оголошення про продаж вживаних шин – Шины бу киев. Не можна не відзначити той факт, що велика кількість людей зовсім не проти скористатися таким пропозиції по ряду причин. При цьому встають два питання – якість купується вироби та безпеку його використання. У статті розглядаються всі переваги і недоліки такої покупки.

Переваги уживаної гуми
Головне достоїнство – ціна, яка в 3-4 рази нижче, ніж у нових покришок. Якраз-таки ціновий фактор є багато в чому визначальним, оскільки далеко не кожен в змозі віддати більшу суму, яку можна витратити на щось більш потрібне, ніж автомобільні шини.

Б / у шини переважно завозяться з європейських країн, а значить запас ходу у протектора знаходиться в межах допустимих норм. Вони цілком можуть прослужити і 2, і 3, і навіть 4 сезони. Кінцева вартість уживаної гуми визначається по залишку протектора, при цьому виробник в розрахунок не береться. Це чудова новина, адже за смішні гроші можна придбати шини класу premium!

Недоліки б / у шин

Куди ж без них! В принципі негативних наслідків тут можна назвати безліч. Перший і найголовніший недолік полягає в тому, що мова йде про виріб з гарантованим зносом в 50% або навіть 70%. Тобто Ви хоч і купуєте дуже якісні покришки, але все одно «вживану», а значить сподіватися на її відмінні ходові якості все ж не варто. На сухому покритті вона з великою часткою ймовірності покаже себе з кращого боку, а ось на мокрій, засніженій і тим більше вкритій льодом буде суцільне розчарування, оскільки водій гарантовано відчує втрату керованості автомобілем.

Чи є резон в покупці б / у шин

Купівля кимось уже використаної гуми – ризик, оскільки завжди існує ймовірність того, що колесо має проколи, деформацію, мікроскопічні тріщини і навіть шишки (це найголовніша «хвороба» шин). Коли шина провалюється в яму, вона починає покриватися шишками або взагалі може розірватися прямо в процесі руху!

Ще один важливий фактор – ресурс вироблення б / у шин – він набагато менше, ніж у найдешевших шин. Таким чином, первісна економія за фактом виявляється помилковою і поведе до додаткових витрат.

Випадки, коли купити старі шини має сенс
Перший з них – покупка комплекту на продаваний Вами автомобіль – тут вартість взагалі не зміниться. А ось окремо можна буде продати абсолютно нову гуму.

Ще можна поставити старі як тимчасовий варіант, поки накопичуються гроші на нові. Це справедливо лише для літніх шин, оскільки їзда на старих зимових просто небезпечна для життя.

Досить проаналізувати всі позитивні і негативні аргументи на користь вживаних шин, щоб зрозуміти, що купувати потрібно лише нові.


Не пропустіть