Як продати кредитний автомобіль

Ви власник кредитного автомобіля, і у вас виникло бажання продати його. Причин такого бажання може бути кілька: придбання іншого транспортного засобу, розділ майна і т.д. Найчастіше причиною продажу кредитного авто стає неплатоспроможність позичальника. Вирішити вашу проблему можна, але процес складний, тривалий і вирішується декількома способами. Вибір способу залежить від конкретної ситуації. Розглянемо, як можна продати кредитну машину.

Продати автомобіль самому

Купівля кредитного автомобіля з рук-справа звичайна. Власник автомобіля самостійно знаходить покупця на своє авто, звертається в банк з ініціативою достроково сплатити решту суми кредиту. Покупець погашає кредит, банк виключає автомобіль з реєстру заставного майна та видає ПТС. Тоді в відділенні проводиться процедура зняття з обліку, і укладається договір купівлі-продажу. Такий спосіб продажу має свої переваги: кредит погашається з найменшими втратами для власника авто. Але, на жаль, пошук необхідного покупця може зайняти багато часу, а його у автовласника, що має кредит, немає.

продаж банком

Для цього необхідно довести до відома банк про неможливість виплачувати кредит. Банк буде сам шукати покупця, але також він самостійно становитиме ціну вашого автомобіля. Коли банк забирає кредитну машину, то на сайті банку в розділі «Заставне майно» будуть розміщені дані про вашому авто, а саме воно разом з ключами і ПТС буде перебувати на спецмайданчику. Заборгованість буде погашена відразу після продажу автомобіля.

продаж банком Слід пам’ятати, що основна функція банку – це видавати кредити і стежити за своєчасним їх погашенням, а не продавати заставне майно. Тому ціна за ваш автомобіль може бути нижчою за ринкову на 15%. І може статися така ситуація, що після продажу залишаться борги по кредиту. Цю заборгованість повинен погашати позичальник. Звичайно, банку такий варіант розвитку подій теж не дуже вигідний, оскільки решта суми переходить в проблемний кредит. Але факт залишається фактом. Основною перевагою даного способу вирішення проблеми є те, що банк бере на себе всі проблеми, пов’язані з продажем вашого автомобіля, але, як ви вже зрозуміли, для вас це не безкоштовно.

Працюючи за наводкою з бази даних банку, вони представляються банківськими працівниками і просять на автомобілі під’їхати під будівлю банку. Там заявляють, що договір розірвано, і вимагають негайно повернути ключі і машину. Ви добровільно віддаєте і думаєте, що нарешті-то все закінчилося з вашими боргами. Але через деякий час дізнаєтеся, що банк все одно вимагає оплату по кредиту. Тобто проблеми посилилися, оскільки ви самі віддали аферистові свою машину.


Не пропустіть