Австралійці розробили 9,5-літровий двигун V12 потужністю понад 1000 к.с. (відео)

Компанія Race Cast Engineering з Австралії, яка займається виготовлення моторів, розробила атмосферний дванадцятициліндровий двигун об’ємом 9,5 літрів. У продажу силовий агрегат буде доступний у вигляді комплекту, готового до установки на будь-який автомобіль – головне щоб вистачило для нього місця.

Компанія Race Cast Engineering вже почала приймати замовлення на свій двигун, початкова вартість якого становить 55 200 доларів США. Інженери взяли за основу сімейство двигунів General Motors V8 LS / LT. Блок циліндрів був розроблений самостійно, він може бути зроблений з чавуну або легких сплавів. Діаметр циліндрів, хід поршня і паливна система запозичені у атмосферних моторів LS / LT об’ємом від 5,3 до 7,0 літра. У базовій версії робочий об’єм V12 досягає 9,5 літра, пікова потужність становить 760 к.с., крутний момент – 965 Нм. Мотор розкручується до 7100 обертів на хвилину.

Маса 9,5-літрового двигуна без рідин становить 265 кг. Також для агрегату є дві опції вартістю 5 тис. Доларів кожна: форсування чавунного мотора до більш ніж 1000 к.с. або створення двигуна з алюмінієвим блоком циліндрів, в такому випадку мотор без рідин буде важити 191 кілограм.


Не пропустіть