Чи міняти масло після зими

Деякі автомобілісти помилково вважають, що зміна сезонів вимагає тільки заміну шин з зимових на літні. Тим часом, необхідно в залежності від кліматичних умов міняти і автомобільне масло, інакше транспортний засіб стане некерованим.

Як часто потрібно міняти масло для машини

Зазвичай масло міняють через 10 тисяч кілометрів пробігу. Але при цьому далеко не всі враховують, що є ще й додаткові чинники, які впливають на тривалість його експлуатації. Серед них:

– сезон;
– якість палива;
– режим експлуатації.

У зимовий час запуск двигуна при низьких температурах скорочує термін експлуатації масла, і це необхідно враховувати.

Впливає на ресурс мастильних матеріалів і якість палива. Якщо воно не відповідає стандартам, то через високий вміст смол і сірки в паливі купити масло доведеться раніше, ніж рекомендовано в технічній документації. Тому краще вибрати моторні масла в АТЛ, щоб бути впевненим у якості.

Не менш важливий момент – режим експлуатації транспортного засобу. Якщо ви часто їздите по путівцях, любите агресивний стиль їзди, масло доведеться міняти частіше.

Якщо ви вчасно не здійсните заміну масла, в ньому утворюється волога, кислоти, абразиви. Як наслідок, постраждають металеві конструкції автомобіля. В першу чергу мова йде про двигун, заміна якого вам обійдеться досить дорого.

Яке масло краще залити

Вид масла, яке необхідно заливати в той чи інший сезон, в значній мірі залежить від сезону. Рідина має різну ступінь в’язкості.

Якщо вас цікавить, яке масло краще на весняний сезон, вибирайте засіб з маркуванням SAE OW, SW або просто SAE з цифрами.

Відносно виробника порадьтеся з фахівцем автосервісу. Він підкаже, яке масло краще заливати в ваш автомобіль – синтетичне або мінеральне, який виробник себе зарекомендував як більш сумлінну.


Не пропустіть