У сараї знайшли електромобіль, якому більше 50 років (Фото)

Сьогодні в світі спостерігається бум електромобілів, практично всі автомобільні виробники мають електромобілі або гібриди в своїх лінійках.

Але насправді, перші авто на електричній тязі з’явилися більше 60 років тому, в середині минулого століття.

Одним з таких раритетних зразків є Mars II від компанії Electric Fuel Propulsion Corporation, який був створений в далекому 1969 році. Автомобіль, який зовсім недавно виявили в Швеції, був створений на базі седана Renault.

Варто відзначити, що в 50-60-ті роки минулого століття підприємство Electric Fuel Propulsion Corporation досить серйозно взялося за розробку електрокарів. У партнерстві з Holiday Inn компанія навіть створила ряд зарядних станцій між Чикаго і Детройтом. Автомобілів Mars II випустили зовсім небагато. За різними даними виробники зібрали від 42 до 115 таких електрокарів.

Після цього багато виробників електромобілів брали за основу ті ж автомобілі марки Renault.

Що ж стосується виявленого в Швеції Mars II, який, до слова, знайшли в сараї, де він перебував з 1975 року, він зберігся просто в чудовому стані. Автомобіль може проїжджати 110-190 км, а розігнати його можна до 100 км/год. Модель оснащена свинцево-кобальтовими батареями, на повну зарядку яких потрібно всього якихось 46 хвилин.

Крім того, Mars II, також як і сучасні автомобілі, має систему рекуперації енергії під час гальмування.

Автомобіль продали зовсім недавно на eBay всього за 4 850 доларів.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть