Як видалити воду з бензобака?

Одна з проблем, з якою часто доводиться зустрічатися власникам машин – це вода в бензобаку, яка може призвести не тільки до поломки паливної системи, а й виходу двигуна з ладу. Якщо виникла така проблема, то її потрібно вирішувати негайно. Розмова піде про те, як видалити воду з бензобака самостійно. Але, якщо ми заправляємося тільки бензином на перевірених заправках, звідки береться вода, багатьох цікавить питання, – як потрапляє вода в паливний бак? Перша причина – це конденсат, який утворюється на внутрішніх верстатах паливного бака, якщо змінюються атмосферні і температурні режими. Дощ, сонце, туман або морозна погода – це все впливає на появу конденсату, який утворюється через різницю температур на стінках бензобака. Друга причина – це неякісне паливо, в якому може бути присутнім вода. У цьому випадку наслідки для двигуна можуть бути жахливими, аж до виходу його з ладу.

Як видалити воду з бака?
З причинами ми розібралися, далі розглянемо, чим це все загрожує для автомобіля. Так як вода і бензин не можуть змішуватися один з одним, то вода осідає на дно бака, де і замерзає при нулі градусів. Таким чином, утворився лід перекриває паливний трубопровід і, як наслідок, припиняється подача палива у двигун. З появою води в баку все зрозуміло, перейдемо до процесу її видалення. Ми не будемо розглядати методи, які вимагають зняття бензобака. Хоча кращим рішенням було б бензобак зняти і просушити. Але це не завжди можливо, тому позбавляються від води більш простими методами. Найефективніший спосіб – це використання спирту. Бажано тільки, щоб спирт був нерозбавлений.

Для видалення води потрібно залити перед заправкою в бак, який має обсяг 50 літрів, порядку 400 мл спирту (близько двох склянок). Коли відбувається змішування спирту з водою, то виходить суміш, яка має рівну з бензином щільність і, завдяки цьому, не замерзає при низькій температурі. Якщо раптом виникнуть сумніви щодо ефективності подібного методу, не переживайте: більшість продаваних коштів, іменованих дегідратором, мають у своєму складі саме спирт. Потрібно пам’ятати, що спирт може розчинити весь осад, який лежить на дні бака. А це означає, що після очищення бака, потрібно замінити паливний фільтр.

Як запобігти скупченню конденсату в бензобаку?
Щоб вода не потрапляла в бензобак, намагайтеся уникати неповних і частих заправок, особливо взимку, а також стежте за якістю палива. Але, незважаючи на ці застереження, уникнути попадання води і скупчення конденсату навряд чи вийде. Тому не забувайте про проведення профілактики з використанням спирту. Для профілактики можна використовувати меншу його кількість.


Не пропустіть