Експерти розповіли, як захистити підкапотний простір авто від бруду

Фахівці поділилися секретами бюджетного захисту двигуна від забруднень.

Попадання бруду в підкапотний простір може стати причиною серйозних поломок. Однак можна убезпечити автомобіль за допомогою самоклеючої шумоізоляції, ножиць, канцелярського ножа і витративши невелику кількість часу.

Фахівці радять закрити щілину між капотом і ґратами радіатора. Для цього необхідно з листів шумоізоляційного матеріалу вирізати невеликі смужки близько 20 мм, після чого нанести їх на незахищену область. Однак попередньо варто знежирити пластикову накладку за допомогою уайт-спіриту. Наносити матеріал варто так, щоб буфери капота не впирались у нього.

Приступаючи до роботи, слід пам’ятати про те, що одного листа матеріалу може виявитися недостатньо для досягнення бажаного результату. Саме обклеювання рекомендується проводити в два шари, один з яких необхідно наносити з протилежного боку, щоб накрити стик з першим. Найчастіше під час таких маніпуляцій шумоізоляція закриває частину замка капота. У подібному випадку потрібно видалити зайвий елемент канцелярським ножем.

Завдяки подібному доопрацюванню можна відчутно зменшити забруднення підкапотного простору. Крім того, для проведення робіт не потрібно спеціальних навичок та інструментів.


Не пропустіть