Експерти розповіли, скільки пального можна заощадити на правильних шинах

Агентство Consumer Reports запевняє, що сучасні шини, які мають мінімальний опір коченню, дозволять заощадити на пального до $70 на рік.

Експерти Consumer Reports запевняють, що від 4 до 11% палива витрачається саме на подолання тертя, яке виникає при зіткненні шини з дорогою. Саме тому вибір шин із мінімальним опором коченню дозволяє знизити витрату пального.

Дослідження Consumer Reports показало, що представлені на ринку США шини можуть мати різницю в 34% за цим показником. Це обернеться тим, що за щорічного пробігу в 20 тис. км за нинішніх цін на бензин у США (в середньому близько $5 за галон) водій зможе заощадити $70. А за п’ять років при пробігу близько 100 тис. км йтиметься вже про $360.

Тим часом, у Consumer Reports наголошують, що це дослідження показало вплив лише одного чинника — опору коченню. Однак є й інші – керованість, шум, зносостійкість, гарантія тощо. Тому покупці при виборі покришок повинні завжди розглядати всі ці фактори в сукупності.

«Ми рекомендуємо покупцям шин приділяти першочергову увагу факторам безпеки, таким як керованість та гальмування на сухому та мокрому покритті, проте брати до уваги і такі важливі елементи, як опір коченню та гарантійне покриття, коли настає час приймати рішення про покупку», — підсумували в Consumer Reports.


Не пропустіть