Названі 5 способів, які дозволять заощадити пальне

Експерти розповіли, як знизити витрату пального в автомобілі.

Витрата пального багато в чому залежить від самого водія та від його стилю водіння. MMR розповість про 5 простих способів заощадити пальне в поїздках.

Перший спосіб – їзда на підвищеній передачі – потрібно перестати розкручувати двигун. Найбільш економічним режимом роботи силового агрегату вважається той, при якому показники тахометра утримуються в межах 1100 – 1300 обертів на хвилину.

Другий спосіб – зниження опору повітря – для економії пального потрібно їздити не швидше 100 км/год. Саме на таких швидкостях опір повітря мінімальний, тому автомобіль їде на вищій передачі без великих витрат енергії.

Третій спосіб – накачування шин – дуже важливо стежити за тиском у шинах, при правильному накачуванні зчеплення з дорогою буде більш оптимальним, що дозволить зробити рух більш економічним. Спущені колеса значно підвищують розхід.

Четвертий спосіб – заміна повітряного фільтра – це необхідно робити регулярно, особливо коли автомобіль часто використовується на запилених шляхах. Чим брудніший фільтр, тим менша його пропускна здатність, що безпосередньо впливає на приготування робочої суміші та витрату пального.

П’ятий спосіб – плавні прискорення та гальмування. Це ще один ефективний метод, який дозволить заощадити пальне та збільшить ресурс силової установки.


Не пропустіть