Названі найважливіші правила їзди засніженими дорогами

В умовах сильних снігопадів водіям слід змінити манеру водіння, дотримуватись швидкісного режиму та збільшити дистанцію.

За словами експертів, взимку водії мають особливо уважно стежити за швидкісним режимом. При снігових заметах має бути збільшена дистанція. Особливу увагу потрібно приділити колійності, тому що сніг, який збирається між коліями або смугами для руху, безпосередньо сприяє тому, щоб автомобіль при неправильному керуванні «йшов у занос».

При перестроюванні потрібно вибирати мінімальний кут, у водія повинні бути дуже плавні рухи, без ривків, не можна різко реагувати на опір снігу.

За відсутності видимої дорожньої розмітки необхідно орієнтуватися на знаки і наскільки можна завжди триматися правої сторони дороги. Останнє дозволить водієві краще орієнтуватися, тому що навіть якщо його «осліплять» зустрічні фари, край проїжджої частини завжди буде близько.

Тим часом, пішоходам треба враховувати не лише сигнали світлофорів, а й поведінку водіїв. Останнє не менш важливе, оскільки «світлофор за всю історію людства ще нікого не збивав, а ось машина, на жаль, може не зупинитися».


Не пропустіть