Експерти розповіли, як неякісний антифриз може «вбити» двигун авто

Тим, хто планує замінити антифриз узимку, варто підходити до його вибору особливо уважно та купувати лише у перевірених автомагазинах.

Антифриз – це складна хімічна сполука, яка не лише охолоджує силовий агрегат, але й бореться з відкладеннями, а також має корисні для помпи змащувальні властивості.

Антифризи бувають зелені, червоні, сині. Однак на ринку зустрічається велика кількість контрафакту – просто підфарбованої води. За словами експертів, використання рідини сумнівної якості, може призвести до «загибелі» мотора та поломки інших вузлів автомобіля.

Чим це загрожує? Вода замерзає. Це, мабуть, одразу вирок радіатору, розширювальному бачку, всередині якого вона замерзне. Також зазнає пошкоджень помпа. Оскільки антифриз так само, як олива, бере участь у «життєдіяльності» двигуна, йому у деяких випадках також може бути винесений смертний вирок: у моторі можуть утворитися тріщини.

Щоб уникнути покупки свідомо неякісної охолоджувальної рідини, робити це слід лише у перевірених автомагазинах або в офіційних точках продажу компаній-виробників.


Не пропустіть