Експерти розповіли, як відкрити двері автомобіля, якщо вони примерзли

Перепади температур завжди були досить частим явищем української зими, тому водії регулярно стикаються із примерзанням і дверей до ущільнювачів, і замків у дверях. Що робити у таких випадках, розповіли експерти.

Примерзлі двері автомобіля — найчастіша історія для морозного ранку. Якщо відчинити двері після розблокування замку не вдалося, то краще зайвий раз не старатися, не смикати ручку дуже сильно. Механізми дверних замків у сучасних машинах часто не витримують фізичних зусиль автовласників. Пам’ятайте, що більшість деталей замків в авто зроблено з пластику.

Якщо двері вже примерзли, перше, що потрібно зробити, це постукати по периметру рамки дверей, щоб тим самим розкришити лід в ущільнювачі та «звільнити» їх від крижаного полону.

У випадку, якщо водійські двері в такий спосіб відчинити не вдалося, варто спробувати зробити те саме з будь-якими з трьох інших.

Можливо, пасажирські двері відчиняться швидше, після невеликих маніпуляцій із постукуванням, натисканням на ущільнювач. Ось тут можна застосувати трохи сил та завзятості, саме натискаючи на двері.

У жодному разі не можна використовувати «дідівські» чи «народні» методи з окропом, вогнем чи феном.


Не пропустіть