Названі п’ять ознак того, що вас заправили поганим паливом

Автоексперти розповіли про те, як визначити те, що вам залили неякісне паливо.

Перш за все від неякісного палива може початися нерівна робота двигуна. Експерти вказують на те, що двигун може зовсім не завестися або після перших сотень пройдених метрів з’являться постукування при натисканні на педаль газу. Ці самі постукування є ознакою детонації, коли займання палива відбувається раніше, ніж необхідно. Можливо також поява ривків і нестабільності оборотів двигуна. При появі даних симптомів варто відразу зупинитися і повернутися на попутному транспорті на підозрілу АЗС не забувши захопити касовий чек. Якщо вирішити проблему зі співробітниками заправки не вийшло, необхідно викликати експертів і співробітників поліції. Підозріле паливо краще злити і відправити машину в сервіс.

Погіршення динаміки також є серйозним приводом для занепокоєння. Якщо після виїзду з заправки ви відчули зниження продуктивності машини, в’ялою реакцію на натиснення педалі газу, то це може бути доказом того, що в баку неякісне паливо. В такому випадку можна долити хорошого пального на перевіреній заправці або повністю його замінити на перевірене.

Поява чорного диму з вихлопної труби говорить про те, що вам залили контрафактне паливо або ж солярку замість бензину або навпаки. Варто також відзначити, що чорний вихлоп на дизелі може бути наслідком того, що повітряний фільтр сильно забруднений.

При заправці неякісним пальним може підвищитися витрата палива. Перевитрата може відбуватися через забитий паливний фільтр, вихід з ладу датчика масової витрати повітря, а також при закоксовувані випускних каналах ГБЦ або забитому каталітичному нейтралізаторі.

Також досить часто після виїзду з підозрілою АЗС можна побачити палаючу напис Check Engine на приладовій панелі. Неякісна топливовоздушная суміш або велика кількість кисневмісних добавок можуть стати причиною появи лякаючою написи. Крім того, можуть бути забруднені форсунки, свічки запалювання, бензонасос, каталітичний нейтралізатор або ж погано закручена кришка паливного бака.

Експерти рекомендують після появи вищезгаданих ознак міняти паливо в баку і в деяких випадках промивати паливну систему. Тому рекомендується користуватися перевіреними мережевими АЗС і стежити за поведінкою машини.


Не пропустіть