Експерти нaзвaли нaйвигiднiшi в oбслyговyвaнні автомобілі

Фахівці однієї з національних лабораторій міністерства енергетики США провели масштабне дослідження під назвою «Комплексна кількісна оцінка сукупної вартості володіння для транспортних засобів різних класів, розмірів і силових агрегатів».

Для більшої об’єктивності експерти враховували перелік факторів, зокрема вартість самої машини, амортизацію, витрати на паливо, страховку, обслуговування та ремонт, а також податки і збори. При цьому всі автомобілі були поділені на кілька класів – від компактних седанів до вантажівок.

Як виявилося, витрати на обслуговування повністю електричних авто приблизно на 40% нижче, ніж у транспорту з класичними бензиновими і дизельними моторами. Однак ще вигіднішими виявилися гібридні машини.

Дослідники переконані, що в найближчому майбутньому вартість володіння електромобілями стане набагато нижче через розвиток технологій і здешевлення акумуляторів і водневої інфраструктури.

«Невідомо, наскільки швидко витрати на ці статті впадуть, але технологія рухається в правильному напрямку», – зазначив аналітик Девіда голка.


Не пропустіть