Назвали водійські звички, які найчастіше призводять до аварії

Автомобільні експерти зазначають, що деякі звички водіння на кшталт прийому їжі або нанесення макіяжу під час їзди, а також невиправдано швидка поїздка в надії на електроніку сильно підвищують шанс аварії, інформує “Твоя МАШИНА”.

За словами експерта, зі звичкою їсти за кермом треба боротися. Будь-який бутерброд відволікає від дороги. Ситуація явно аварійна, навіть якщо у водія великий досвід їзди.

Ще небезпечна звичка – сідати за кермо з похмілля. Водій, який нещодавно випив, навіть небезпечніший, ніж п’яний, оскільки концентрація на дорозі у нього набагато нижча, ніж у того, хто сів за кермо відразу після розпивання алкоголю, підкреслив експерт.

Ті, хто звик користуватися гаджетами в автомобілі і тим більше дивиться, наприклад, фільми під час їзди, теж можуть спровокувати аварію, додав експерт. Адже бувають ситуації, коли почувши дзвінок, водій машинально кидає кермо, щоб швидше відповісти на нього.

Не менш небезпечною, за словами експерта, є звичка упорядковувати себе за кермом: зачісуватися, наносити макіяж і робити інші подібні речі, що відволікають від дороги.

Зрештою, ризикують і ті, хто звик швидко їздити та всерйоз розраховувати на допомогу електроніки. Експерт пояснив, що асистенти водія дійсно допомагають краще контролювати машину і в рази знижують ризик аварії, але якщо, наприклад, пустити автомобіль на замет або їздити, не враховуючи погодні умови, навіть з ними можна вилетіти з дороги.