Водіям пояснили, для чого машині періодично потрібно обов’язково давати «газ у підлогу»

Багато з нас експлуатують машину не по одному року, тому вже в курсі того, що треба робити в тій чи іншій ситуації.

Однак далеко не всі автовласники, особливо новачки, в курсі всіх елементарних правил, тож можуть нашкодити неправильними діями своєму автомобілю. Gazeta.ua підготувала кілька ефективних порад щодо того, що потрібно робити регулярно зі своїм автомобілем, щоб він працював без проблем.

Деякі поради можуть здатися заїждженими, проте мало хто їх виконує в повному обсязі, через що потім відбуваються не надто приємні наслідки. Зокрема сьогодні поговоримо про їзду на високих оборотах.

Їзда на високих обертах

Досвідчені водії закликають періодично їздити не стільки з високою швидкістю, скільки на високих оборотах — це трохи різні поняття, бо під високі обороти можна підібрати знижену передачу, тому проблем із виконанням цієї умови бути вже не повинно.

Річ у тім, що мотор в процесі експлуатації на низьких оборотах, а це цілком рядовий момент при постійній експлуатації машини в місті, постійно закоксовується і забивається всяким шлаком, до того ж утворюється нагар. Все це призводить до того, що падає продуктивність системи упорскування та запалювання, зростає витрата палива, а також погіршуються тягово-потужні параметри двигуна.

Більше того, утворення небажаних відкладень у двигуні сприяє, у довгостроковій перспективі, його передчасному зносу та ранньому капітальному ремонту, якщо він, звичайно ж, можливий. Тому, щоб всіх цих проблем уникнути, потрібно під тиском видувати весь шлак з нутрощів двигуна внутрішнього згоряння.

Зробити це можна лише тоді, коли ви поїздите на високих чи підвищених робочих обертах. Саме в такому випадку можна розраховувати на те, що свіжостворений нагар і ще якісь сторонні відкладення, утворені в результаті вироблення, будуть успішно видалені через випускну систему.

Звичайно, зі старим нальотом робити щось марно, але ось те, що утворюється протягом тижня-півтора в результаті довгих простоїв на холостих оборотах або при їзді на низьких оборотах, цілком можна «викинути назовні».

Тому не соромтеся інколи заганяти стрілку тахометра в зону від 4000 до 5500 обертів на хвилину. Цього буде цілком достатньо. При цьому постарайтеся утримувати її протягом хоча б 5-7 хвилин — дайте двигуну зітхнути «в повному обсязі» і ґрунтовно зробити процес самоочищення.

Процедура бажана і актуальна взимку — річ у тім, що прогрівати двигун нам доводиться довше, бо на вулиці морози і потрібен якийсь час для того, щоб відігріти від льоду та снігу шибки, злегка розігріти салон і не замерзнути самому.

Часом, стояти на місці доводиться по 10-15 хвилин і ось саме такі умови ідеальні для того, щоб у движку утворювалися шкідливі для нього відкладення і нагар. У зв’язку з цим, виїжджайте на відносно швидкісну дорогу, включайте третю або четверту передачу і дотримуйтесь 80-90 км на годину.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть