Найпоширеніші помилки водіїв, які призводять до появи іржі на авто

Поява іржі на кузові є болючою темою для кожного власника автомобіля.

Вирішувати це питання необхідно на початковому етапі, також найкращим рішення буде попередити процес корозії завчасно. Експерти вказали на найпоширеніші помилки водіїв, які призводять до появи іржі на кузові.

Неправильне нанесення антикорозійного покриття

Після придбання автомобіля власники часто прагнуть провести антикорозійну обробку самостійно. Однак далеко не завжди ця процедура проводиться правильно. Дуже важливо правильно підготувати поверхню перед нанесенням антикорозійного покриття.

Очищення від забруднень та іржі має бути здійснене ретельно, щоб антикорозійний засіб мав надійну основу для зчеплення.

Перед використанням антикора необхідно ретельно промити та просушити кузов авто, адже наявність бруду у поєднанні з антикором може спровокувати розвиток іржі.

Обробка старих автомобілів з корозією

Вогнища корозії на старих автомобілях потребують особливої уваги. Нанесення антикорозійного покриття на вже наявні осередки корозії вимагає ретельного знежирення і ґрунтовки. Інакше процес корозії може тривати, незважаючи на обробку.

Правильний вибір антикорозійних засобів

Мастило і бітум – не відповідні антикорозійні засоби. Важливо вибрати спеціалізований “антикор”, який забезпечить надійний захист від корозії. Не варто розбавляти антикорозійний засіб розчинниками, оскільки це може знизити його ефективність.

Обережність із захисними пластиковими деталями

Встановлення захисних пластикових деталей на кузові автомобіля може призвести до скупчення вологи та бруду під ними. Це може прискорити процес корозії. Перед встановленням таких елементів необхідно переконатися в ретельній підготовці поверхні.

Підготовка поверхні перед застосуванням воску для авто

Застосування автомобільного воску – чудовий спосіб додаткового захисту кузова. Однак поверхня має бути правильно підготовлена перед нанесенням. Пил, бруд і сліди іржі мають бути видалені, інакше віск може закрити небажані елементи на поверхні.

Нанесення плівки

Можна наклеїти вінілову плівку на кузов і самостійно, але для цього треба дотримуватися певних правил. Зокрема, якщо під плівку в процесі наклеювання потрапить бруд, вода чи пил – це спричинить розвиток корозії.

Ігнорування проблем

Банальна неуважність до автомобіля може стати фатальною. Іржа на кузові – це привід для серйозного занепокоєння.

Тому варто якомога частіше проводити огляд автомобіля, щоб зберегти його чудовий стан.


Не пропустіть