Освіжіть вигляд свого авто: простий спосіб очистити пожовклі фари

Очистіть та відполіруйте фари вашого автомобіля за допомогою цього лайфхака

Регулярний догляд за зовнішнім виглядом автомобіля також важливий, як і його технічне обслуговування. Чистий та полірований кузов – візитна картка кожного власника. Однак не всі пам’ятають про фари, які своїм виглядом можуть видати вік автомобіля.

Чистити їх варто так само як і інші елементи автомобіля, оскільки вони піддаються впливу бруду та відкладень. Під час водіння на них часто потрапляють комахи, пісок, дрібне каміння та краплі дощу. В результаті вони жовтіють і виглядають некрасиво. Проте простий метод, яким ділиться Genialne, може швидко їх упорядкувати.

Як очистити пожовклі фари

Перш ніж розпочати процедуру, перевірте, чи у справному стані фари та чи немає на поверхні тріщин. Якщо їх багато чи вони глибокі, замініть фари на нові. Однак якщо вони в хорошому стані, почніть із полірування їхньої поверхні.

Для приготування засобу вам знадобиться брусок господарського мила, 1/2 тюбика зубної пасти, 1 лимон, 1 столова ложка розпушувача.

  • За допомогою овочечистки наріжте на пластівці 1 шматок господарського мила.
  • Додайте до мила половину тюбика зубної пасти.
  • Вижміть сік із половинки 1 лимона.
  • Змішайте інгредієнти до однорідної маси, потім додайте 1 столову ложку розпушувача і ще раз перемішайте.
  • Нанесіть речовину на грубу сторону губки для миття посуду та круговими рухами ретельно втирайте її у фари. Коли суміш добре розподілиться, ретельно посипте вимите місце харчовою содою та залиште на кілька хвилин.
  • Переверніть губку на м’яку сторону та нанесіть на неї саморобний засіб. Нанесіть пасту на фари на 20 хвилин.
  • Потім нанесіть 1 столову ложку зубної пасти й розподіліть рівномірно її по поверхні лампи.
  • Нарешті, видаліть надлишки продукту ганчіркою та відполіруйте сухим паперовим рушником.

Після процедури нанесіть на фари віск. Він захистить їх від пошкоджень, знебарвлення та додасть блиску. Очищені та вкриті воском фари довго не тьмяніють і не жовтіють.

Джерело telegraf.com.ua

Не пропустіть