Допоможе не заснути під час їзди: водіям розповіли, як залишитися бадьорими

Проблема сонливості за кермом – крім уже відомих заходів боротьби з сонливістю, таких як вживання кофеїну або енергетичних напоїв, експерти рекомендують простий спосіб, що не вимагає додаткових стимуляторів. Про це повідомляє Suv.News.

Лайфхак із лимоном

Дослідження показують, що кислий смак і аромат лимона мають пробуджувальний ефект. Щоб скористатися цим лайфхаком, достатньо покласти шматочок лимона під язик, коли відчуєте сонливість.

Кислий смак та цитрусовий аромат швидко допоможуть прокинутися, сконцентруватися на дорозі та на короткий час підвищити увагу.

Профілактика сонливості

Насамперед, експерти наголошують на важливості висипатися перед довгою поїздкою. Достатня кількість сну – найкраща гарантія того, що сонливість не потурбує вас під час водіння.

Однак якщо втома все ж таки нагадує про себе, рекомендується вжити таких заходів:

  • Зупиніться у безпечному місці. При перших ознаках сонливості негайно зупиніться на узбіччі або в іншому безпечному місці.
  • Відпочиньте хоча б 30 хвилин. Зробіть коротку перерву, вийдіть з машини та рухайтеся. Проста прогулянка, розминка чи легкі вправи допоможуть підбадьоритися.
  • Провітріть салон. Відкрийте вікна або увімкніть кондиціонер, щоб циркуляція свіжого повітря допомогла позбутися задухи та збільшити концентрацію.

Додаткові поради

Крім перерахованих вище заходів, допоможуть впоратися з сонливістю ще такі прийоми:

  • Використовуйте аромотерапію. Ефірні олії, такі як м’ята перцева або евкаліпт, мають стимулюючий ефект.
  • Масаж голови та шиї. Легкий масаж цих областей покращує кровообіг та сприяє пробудженню.
  • Вправи для очей. Періодично виконуйте вправи для очей, наприклад, фокусуйтеся на близьких та далеких об’єктах.
  • Випийте холодної води. Одна-дві склянки холодної води допоможуть освіжитися.

Якщо сонливість за кермом не минає, незважаючи на всі вжиті заходи, у жодному разі не продовжуйте рух. Найкраще знайти безпечне місце для зупинки та поспати хоча б півгодини. Пам’ятайте, що безпека на дорозі – це головне, і не варто ризикувати нею заради того, щоб дістатися місця призначення швидше.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть