Як прогріти авто взимку

Що робити. аби під час холодів не витрачати багато часу для розігрівання автомобіля
Багато автовласників стикаються з додатковими проблемами, що викликали низькі температури. Насамперед це ускладнений запуск двигуна. Якщо власники опалювальних гаражів не відчувають цих незручностей, то перед іншими часто з’являється необхідність правильно і безпечно відігріти автомобіль у холод.

Основна проблема взимку – це запуск двигуна. Холодне повітря і застигле мастило, загусла солярка в дизелях не дають нормально завестися мотору. Крім того, холодний пуск істотно знижує ресурс поршневої системи. І якщо акумулятор, що втратив напругу, можна «відігріти» в будинку, то мотор можливо прогріти лише на місці.

Деякі підігрівають мастило в картері двигуна за допомогою паяльної лампи. Але цей спосіб є надзвичайно небезпечним – може виникнути пожежа. Окрім цього, це може призвести до серйозних пошкоджень автомобіля через відкритий вогонь, тому вдаватися до цього рекомендують у разі крайньої необхідності.

Непогане рішення для прогріву мотора – це встановлення автономного передпускового підігрівача, який нагріває двигун до необхідної температури за кілька хвилин.

Передпускові підігрівачі можуть працювати як на паливі автомобіля (бензин, дизельне паливо, газ), так і на електроенергії. Для електричних необхідно наявність електроживлення 220 Вт.

Багато підігрівачів запускають за допомогою таймера, а також мають дистанційний запуск. Передпускові підігрівачі істотно збільшують ресурс двигуна, виключаючи його холодний пуск – вони надійні й економічні. Однак через свої високі ціни вони не усім по кишені.

Ще одним способом зігріти автомобіль взимку є використання теплових гармат. Теплові гармати прості і відносно безпечні в застосуванні. Крім того, через поширення тепла на досить великій площі вони підігрівають не тільки мотор і коробку передач, але і прогрівають паливну магістраль, що значно покращує пуск дизельних автомобілів, а також нагрівають салон до прийнятної температури, розморожують замки, дверні ущільнювачі і гальмівні колодки машин, залишені на стоянковому гальмі.

Теплові гармати є електричні, дизельні та газові. Електричні гармати захищені від перегріву, не виділяють побічних продуктів, але часто перенавантажують електромережу.

Дизельні гармати швидко нагріваються, однак виділяють досить велику кількість токсичних продуктів горіння, тому гараж, в якому їх застосовують, повинен мати хорошу вентиляцію чи спеціальний димохід для вихлопних газів.

Газові гармати використовують у своїй роботі зріджений газ або підключаються до газопроводу. При горінні в них виділяється вуглекислий газ, тому вони також підходять для використання в провітрюваних приміщеннях.

При роботі з тепловими гарматами в зоні нагрівання не має бути жодних легкозаймистих предметів і речовин. Теплову гармату необхідно встановлювати на безпечній відстані, щоб уникнути розплавлення або загоряння пластикових деталей автомобіля та пошкодження лакофарбового покриття кузова.

Джерело pogliad.ua

Не пропустіть