Моя машина не заводиться в мороз. Що робити?

Чим ближче зима, тим частіше водії почнуть стикатися з однією з головних напастей холодів: через морози не заводиться автомобіль. Давайте розберемося, що ж робити, якщо через негоду мотор вашої машини відмовляється працювати.

У мене не заводиться машина. Чому?

Причин може бути безліч. Не існує абсолютно однакових ситуацій. Трапляється, що складнощі з зимовим запуском в певному транспорті викликані не однією причиною, а відразу кількома. Але найчастіше автомобіль не заводиться в мороз через розряджений акумулятор. Якщо ви чуєте, як стартер ліниво крутить двигун і з кожною спробою все гірше і гірше, значить, акумулятор помер.

Що ж робити, якщо ніяк не виходить завести авто?

Є кілька способів реанімувати ваш транспортний засіб і акумулятор зокрема. Традиційний – попросити у когось «прикурити»: приєднати спеціальними проводами свій акумулятор до акумулятора іншої машини, вже заведеної. Ви можете звернутися за допомогою до друзів, знайомих або скористатися послугами онлайн-порталів, де водії пропонують один одному взаємодопомогу.

Як правильно “прикурювати”?

Все досить просто. Для початку водій автомобіля-донора повинен заглушити транспортний засіб. Візьміть два дроти з клемами, червоний і чорний. Червоний приєднаєте до «плюса» розрядженого акумулятора, а потім до «плюса» працюючої батареї. Чорний кабель підключаємо до мінусової клеми зарядженого акумулятора, а другий край приєднуємо до якої-небудь металевої частини мотора вашого автомобіля.

Тепер попросіть водія другої машини запустити мотор і потім заводите власний автомобіль. Якщо мотор заробив, то всі кабелі потрібно зняти в зворотній послідовності.

“Прикурили”, але машина все одно не заводиться. В чому справа?

Якщо після двох-трьох так і не вийшло завести машину, проблему треба шукати десь ще. Якщо у вас дизельний автомобіль, ймовірно, паливо виявилося неякісним і замерзло. В цьому випадку ви можете лише відбуксирувати машину в теплий гараж і чекати. Серед інших можливих причин «смерті» вашого автомобіля – проблеми зі свічками, котушками запалювання, фільтрами. Якщо ви не можете самі встановити причину неполадки, то краще звернутися за допомогою до професіонала.

Якщо часу у вас обмаль, то завжди можна викликати таксі і відправитися у своїх справах.

Я не хочу просити кого-небудь про допомогу. Чи є спосіб реанімувати свою машину самостійно?

Якщо ви не хочете «прикурювати», то можете купити портативний пускозарядний пристрій – це така коробка з проводами, яка може служити, як чужий акумулятор. Якщо у вас є стаціонарний зарядний пристрій, можна віднести акумулятор додому і зарядити його. Але врахуйте, що на це ви витратите багато часу.

Чи є які-небудь профілактичні заходи?

Щоб убезпечити себе від проблем з запуском двигуна взимку, потрібно стежити за технічним станом автомобіля, заливати масло з низькою в’язкістю і заправлятися на перевірених заправках.


Не пропустіть