Як «своїм ходом» дістатися до СТО, якщо потік радіатор

Що робити, якщо в дорозі потік радіатор.

Експерти навели кілька способів, як своїм ходом дістатися до СТО, якщо в дорозі потік радіатор.

За словами фахівців, об’єм ремонтних робіт безпосередньо залежить від типу поломки.

У разі, якщо текти почав один із з’єднувальних шлангів, то проблема вирішується за допомогою набору хомутів, викрутки і щипців.

При цьому досвідчені водії радять не витрачати в дорозі час на пошуки охолоджуючої рідини, а періодично заливати в радіатор звичайну воду. В такому режимі, запевняють експерти, автомобіль здатний проїхати ще «тисячу кілометрів».

При цьому, відзначають фахівці, якщо зірвати запобіжний клапан, який відповідає за тиск в системі, то зробити це можна з меншою кількістю зупинок.

Інша справа, коли мова йде про деформацію самого радіатора. При цьому, запевняють експерти, якщо текти почало в місці зварювання, то дістатися до СТО своїм ходом допоможуть холодне зварювання або герметик, які можна придбати на найближчій АЗС.

Чимало проблем водієві доставить тріснутий патрубок, який часто робиться з пластика. Місце течі доведеться довго замазувати, при цьому поєднуючи шланг з радіатором «наглухо».

Однак і в цьому випадку шанси дістатися до станції техобслуговування досить високі.

Втім, найбільш серйозна поломка, ремонт якої практично непідвладний любителям, – це пробоїна в «стільниках» радіатора. За словами фахівців, зібрати пробку з підручних матеріалів, щоб заткнути отвір, може тільки професіонал.


Не пропустіть