Chery Amulet – дешева альтернатива чи труна на колесах? (відео)

Пропонований на ринку Chery Amulet в основному прославився найжахливішим результатом краш-тесту. Дізнайтеся, чи має цей китайський автомобіль будь-які переваги, пише avtovod.org.ua.

Передмова

Китайські автомобілі завойовують все більшу популярність на ринках східної Європи. Автомобілі марки Chery, Great Wall або Lifan на вулицях нікого не дивують.

Однак, ці автомобілі володіють одним загальним недоліком – не забезпечують навіть мінімальної пасивної безпеки. Причому робилися спроби ввести їх на ринок ЄС. Але, незважаючи на вжиті зусилля, позашляховик під назвою Landwind був знятий з продажу в Європі після проведених краш-тестів.

Цікавий факт! Міський седан марки Chery ніхто не намагався продавати в Європі, але у нас має велику популярність. Одна з його головних переваг – ціна. Автомобіль розміром з Honda City коштує менше ніж Fiat Panda.

Chery Amulet – перші враження

Amulet виглядає досить знайомо, оскільки заснований на Seacie Toledo покоління I, що видно особливо збоку. Тим не менш, на тлі конкурентів, таких як Renault Logan, автомобіль зовсім не виглядає погано. До переваг варто віднести також і те, що обслуговування та запчастини автолюбителю не обійдуться занадто дорого. Ще не так давно знайти запчастини до китайських авто було проблематично, сьогодні, ж завдяки в основному інтернет-магазинам, є можливість знайти хороші запчастини за подібною ціною.

При відкритті дверей (ручка створює враження, наче б вона ось-ось зараз відпаде) стає зрозуміло, що цей автомобіль не був створений для продажу в Європі. Покриті шкірою сидіння дуже м’які, що для далеких відстаней може бути виснажливим.

Оббивка контрастує з твердим китайським пластиком на приладовій панелі. Шкіра на сидіннях створює справжню розкіш, може, ця модель була спочатку передбачена для китайського ударника праці, який, повертаючись з фабрики додому, заслужив невеликий комфорт.

Протестований екземпляр мав кондиціонер, але це не означає, що Amulet доступний у версії “повна комплектація”. Китайський виробник постійно на чомусь економить, якщо немає центрального замка, то це ще можна пробачити, але відсутність подушки безпеки пасажира віддаляє Amulet від серйозної конкуренції відносно будь-якого автомобіля, продаваного в західній Європі. Дивно, але також відсутній і тахометр.

Прийшов час розглянути Amulet з погляду пасажирів. На задніх сидіннях їм буде досить тісно, ​​але спереду місця повинно вистачити всім, якщо звичайно при зіткненні двигун не виявиться усередині автомобіля, але про це трохи пізніше.

Обсяг багажника не багато чим відрізняється від представлених автомобілів компанії Dacia. При закритті дверей багажника створюється характерний для китайських авто насторожуючий звук.

На маршруті

Тестований Chery оснащувався двигуном об’ємом 1,6 літра і потужністю 94 к.с. Він забезпечує достатню, як для міського седана, продуктивність, крім того, працює тихо і безвідмовно. Нічого дивного, адже двигун був розроблений фірмами Chrysler і Rover, а коли став застарілим, його викупили Китайці, внісши до нього незначні зміни.

Як заявляє власник, незважаючи на пробіг 150000 кілометрів, з двигуном і всією машиною у нього не виникало великих проблем. Гальма не вражають, але працюють досить добре, тому машина не викликає загрози. Але якщо водій не буде використовувати гальма плавно і справа дійде до зіткнення, то можна буде очікувати найгіршого.

На думку фахівців в галузі безпеки, Chery Amulet є одним з найнебезпечніших автомобілів, пропонованих на міжнародному ринку.

Після проведення тесту, манекенів, які перебували всередині, не вдалося витягнути непошкодженими. Ви можете собі уявити, що це означає для людини. Нижче, власне, представлено відео з цим тестом.


Не пропустіть