Вражаюче: година пік у різних містах світу

У жителів багатьох країн світу щоденний шлях на роботу вимагає набагато більше сил, ніж просто сісти в потяг або в машину. Ось фото про те, наскільки божевільною може виглядати дорога до офісу в найбільш населених містах, пише fishki.net

Від мільйонів рикш, що заполонили вулиці міста Дакка в Бангладеш, до натовпів мотоциклістів на вулицях Тайбея (Тайвань) – на цих фото ви побачите, як виглядають пробки в різних країнах світу.

1. Пункт збору оплати за дорогу в Пекіні забитий машинами. Знімок зроблений в цьому році, в день, коли багато жителів міста поверталися додому після національного свята.

001

2. Автомобільний рух на цій дорозі в Пекіні повністю паралізовано під час Всесвітнього дня без автомобіля 22 вересня 2014. Це змусило багатьох водіїв перейти на інші види транспорту.

002

3. Пасажири чекають поїзда на зупинці метро в центрі Сан-Паулу, Бразилія.

003

Як повідомляє агентство Reuters, Сан-Паулу – один зі світових рекордсменів за кількістю пробок, і шлях довжиною в 15 км в цьому місті може зайняти до трьох годин.

4. Скупчення мотоциклістів на перехресті під час години пік в Тайбеї, Тайвань.

Як повідомляє Міністерство транспорту, мотоцикли, завдяки зручності, низькій ціні і загальній доступності, стали найпопулярнішим видом особистого транспорту в Тайбеї.

004

5. Натовпи людей готуються сісти на поїзд у місті Дакка, Бангладеш.

005

6. Рикші – ще популярний в Бангладеш транспортний засіб; під час свят їх число виростає майже до 3 млн.

006

7. Автомобілі стовпилися на розв’язці автомагістралі в китайському місті Сяминь.

007

8. Знаменитий Босфорський міст, що з’єднує райони Ортакей і Бейлербейі в Стамбулі, під час пробки в годину пік.

Як повідомив виробник систем GPS TomTom у своєму звіті за 2014 рік, протягом року користувачі транспорту в місті проводять в пробці по 125 годин.

008

9. Автомобілі, автобуси і мотоцикли – всі вносять свій внесок в транспортний потік міста Хошимін у В’єтнамі.

Його вулицями щодня проїжджають мільйони мотоциклів, а автомобілі та автобуси рухаються або по центральних смугах доріг з двостороннім рухом, або по лівому ряду на дорогах з одностороннім рухом.

009

10. Переповнені вулиці Джакарти, Індонезія, часто змушують городян проводити в пробці по кілька годин.

Відповідно до опублікованого в цьому році компанією Castrol дослідження, водії в Джакарті зупиняються і відновлюють рух частіше, ніж в будь-якому іншому місті. Водій в Джакарті змушений зупинитися 33420 раз на рік – це більш ніж у два рази перевищує аналогічний показник для Нью-Йорка.

010

11. Пасажири переповненого поїзда в Соуето, ПАР, подорожують, причепилися до вагонів спереду і збоку.

011

12. Сотні машин стоять у пробці в районі Ошоді в Лагосі, Нігерія. У Нігерії пробки називають «go-slow» і, за словами місцевих жителів, вони можливі в будь-який час доби.

012

13. Бангкок, столиця Таїланду, є одним з найбільш переповнених міст світу.

Для зменшення числа пробок уряд збільшує частку водного транспорту і прокладає виділену надземну лінію до вокзалу та аеропорту.

015

14. Бухарест, столиця Румунії, стала одним з європейських лідерів за кількістю пробок.

017


Не пропустіть