Китайці випустили справжній літаючий автомобіль (Фото)

Компанія XPeng на власній виставці 1024 Tech Day в Китаї презентувала експериментальний літаючий автомобіль, максимально наближений до серійної версії. Його розробкою займається підрозділ XPeng AeroHT, утворений в 2013 році.

За словами розробників, вони зробили першу у світі електричну літаючу машину з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL, electric vertical take-off and landing).

Цікаво, що це уже третє покоління XPeng AeroHT – з індексом X3. Попередні версії, X1 і X2, більше були схожі на суміш квадрокоптера з гвинтокрилом.

AeroHT X3, у свою чергу, виглядає майже як звичайний сучасний кросовер, у якого на даху встановлений модуль із розкладними пропелерами. На кожному з чотирьох кутів автомобіля є по два такі пропелери, що приводяться в рух індивідуальними двигунами: це рішення дозволяє машині зберігати стійкість у повітрі навіть у разі відмови окремих моторів.

Розробники кажуть, що новий аеромобіль уже пройшов серію льотних випробувань та успішно виконав тести на часткову відмову двигунів.


Не пропустіть