Експерти назвали найбільш ненадійні універсали

Експерти Об’єднання технічного нагляду ФРН (TÜV) склали рейтинг, який може стати корисним дачникам і любителям активного відпочинку: вони назвали найбільш ненадійні універсали, пише topgir.com.ua.

В основі дослідження дані про результати ТО більш 8,5 млн машин в Німеччині. Фахівці виявили, що найбільше недоліків виявилося у найпопулярніших моделей універсалів, які в світі мають популярність.

Наприклад, в ТОП-10 найбільш ненадійних «валіз» увійшли такі машини, як Skoda Octavia, Volvo V70, Mercedes-Benz E-класу, Ford Mondeo, Citroen C5, Peugeot 308, Hyundai i30, Peugeot 207, Renault Laguna і Renault Megane .

Як заявили ексерти, при покупці цих авто потрібно бути особливо уважним, звертаючи увагу на типові «слабкі місця» кожної конкретної машини. Наприклад, до таких належить ненадійний 1,6-літровий турбований дизель у Volvo V70, проблемні амортизатори у Skoda Octavia і ненадійний паливний насос дизельного Mercedes E-класу.

Втім, експерти відзначають: потрапляння в список «ненадійних» у даних моделей може бути пов’язано ще і з тим, що власники часто просто переоцінюють можливості універсалів і намагаються дати їм максимальне навантаження – наприклад, часто їздять з перевантаженням, частіше скоюють багатокілометрові поїздки і так далі.


Не пропустіть