8 критичних помилок при експлуатації авто, які роблять майже всі автомобілісти

Більшість власників автомобілів звертаються до автосервісу лише у разі поломок. Портал mmr.net.ua назвав 8 фатальних помилок, які роблять майже всі автомобілісти, та пояснив, як уникнути значних витрат на ремонт.

Інтернет останнім часом переповнений всілякими порадами щодо прогріву двигуна, де йдеться, що прогрівати сучасні мотори не потрібно. Не робіть так! Прогрів протягом 3-5 хвилин перед поїздкою вкрай необхідний будь-якому ДВЗ, після чого можна починати рух, не перевищуючи 2500 оборотів, до досягнення робочої температури.

Аналогічним чином ситуація з автоматичною трансмісією – після довгої стоянки, навіть прогрівши мотор, не можна різко прискорюватися на машині з АКПП. Необхідно проїхати пару км у спокійному режимі та дати трансмісії прогрітися, особливо взимку.

Говорячи про трансмісію, варто згадати, що заміна оливи в коробці часто ігнорується власниками. Поки трансмісія працює без проблем, на неї не звертають уваги. Тим не менш, фахівці з ремонту АКПП рекомендують змінювати трансмісійну рідину кожні 60 тисяч кілометрів або хоча б 1 раз на три роки.

Те саме стосується й заміни антифризу. Згодом він старіє, втрачає свої властивості, а в системі охолодження двигуна починається активний процес корозії. Але про це ніхто не замислюється доти, доки не виникне проблема з перегрівом. Але ж досить було проводити своєчасну заміну охолоджуючої рідини. Промивати радіатор теж ніхто не поспішає, поки одного разу не почне зростати температура ДВЗ, що може призвести до дорогого ремонту.

Також мало уваги зазвичай приділяється перевірці стану кондиціонера. Ніхто не надає значення тому, щоб щорічно перевірити рівень охолоджуючого газу. Але коли він зникає, це “раптово” призводить до поломки компресора кондиціонера.

Неможливо не відзначити важливість контролю за тиском у шинах. При оптимальному рівні тиску гума зношується рівномірно та мінімально. Проте більшість автовласників не звертають на це особливої ​​уваги, що стає причиною посиленого зносу покришок. До речі, про “розвал-сходження” теж багато хто забуває.

Багато власників автомобілів навіть не замислюються про контроль стану амортизаторів. Їх перевіряють лише у разі поломки, коли амортизатори потрібно терміново замінити. Люди часто не підозрюють, що “убитий” амортизатор є не тільки постійним ризиком втрати управління на дорозі в повсякденних ситуаціях, але і призводить до підвищених навантажень на всі елементи підвіски, що тягне за собою їх прискорене зношування.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть