Що шкідливіше: бензин чи дизель

За результатами дослідження, частка дизельних вихлопів у вторинних органічних забрудненнях нікчемна настільки, що нею практично можна нехтувати, пише m2motors.com.ua.

За даними фахівців Об’єднаного інституту досліджень довкілля і Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, вторинні органічні забрудники виникають через те, що речовини, що виділяються в атмосферу, вступають в реакцію з атмосферними газами і один з одним.

Таким чином, продукти згорання як бензинового, так і дизельного палива є головними причинами появи вторинного забруднення. Тільки частини бензинових вихлопів у формуванні цього виду бруду виявилась в чотири рази більшою порівняно з продуктами згорання дизельного палива.

Як повідомив керівник дослідження Ройя Барейні, частка дизельних вихлопів і вторинні забруднення, що виникають з неї, нікчемні, ними практично можна нехтувати. “За максимальними оцінками вона становить біля 20″. Наш експеримент був проведений в Лос-Анджелесі, де спостерігається практично замкнута система циркуляції повітря: від зовнішніх повітряних потоків місто захищене горами. Проби повітря брали в різні дні. Дослідження дали несподіваний результат, протилежний до наших очікувань”, – заявила Барейни.

Втім, учені також відмітили, що кількість автомобілів з дизельними двигунами все-таки набагато менша, ніж з бензинових.


Не пропустіть