Рідкісний Volkswagen Golf з великим пробігом отримав серйозний цiнник

Volkswagen Golf випуску 1989 року в виконанні Rallye виставлений на продаж на онлайн-аукціоні Collecting Cars. Таких Гольфів компанія побудувала близько 5 тисяч спеціально для омологації моделі. За трьохдверку з серйозним пробігом, що перевищує 211 тисяч кілометрів, зараз пропонують 13 250 євро, але до кінця торгів ще 2 дні.

В кінці 1980-х компанія Volkswagen готувалася до виступів в групі А чемпіонату світу з ралі, для чого розробила особливу модифікацію тодішнього хетчбека Golf. Виходячи з вимог по омологації моделі було зібрано 5070 примірників аналогічних спортивних автомобілів з допуском на дороги загального користування.

Від звичайних Гольфів версія Rallye відрізнялася модифікованою зовнішністю з більш незграбними обрисами розширених колісних арок, а також прямокутною оптикою замість звичної круглої. Систему повного приводу для неї запозичили у Golf Synchro, а 1,8-літровий мотор від GTi оснастили нагнітачем G-Lader, довівши віддачу до 160 к.с. і 225 Нм крутного моменту. Ралійний проект так і не був завершений, однак Golf Rallye вийшли на ринок і зараз вважається не тільки однією з найрідкісніших версій Гольфа другого покоління, а й свого роду ідеологічним початком нинішнього Golf R.

Виставлений на продаж екземпляр незважаючи на серйозний пробіг перебуває в непоганому стані, так як в 2017 році пережив повну реставрацію. У салоні збереглися оригінальні сидіння з картатою обробкою і вишитим логотипом серії, а все, що додав до заводської конструкції продавець – це кастомний вихлоп і акустична система Kenwood.


Не пропустіть