Японські виробники об’єднаються для екологічного перетворення ДВЗ

Видатні японські виробники автомобілів та мототехніки співпрацюватимуть один з метою дослідження альтернативних видів палива для автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). Основними джерелами стануть водень і синтетичне паливо, зазначає Reuters посилаючись на компанію Toyota.

Крім Toyota, вивчати життєздатність цих видів палива планують автомобільні компанії Mazda та Subaru. Також до них приєднаються виробники мототехніки – Yamaha та Kawasaki.

Автомобільні компанії нарощують виробництво електромобілів, оскільки країни посилюють норми викидів вуглецю. Технічно складніший процес — вироблення двигунів для роботи на екологічно чистих видах палива. Однак це дозволить компаніям підтримувати ланцюжки постачання з великою кількістю робочих місць порівняно з повним переходом на виробництво електромобілів.

Раніше в Toyota повідомляли, що до 2025 року компанія планує випустити 15 моделей електромобілів та інвестує $13,5 млрд у розширення виробничих потужностей з виготовлення акумуляторів. Проте водночас компанія продовжує розробляти автомобілі, що працюють на водні. Також автовиробник представив серійну версію кросовера bZ4X. Ця новинка стала першим масовим електромобілем в історії японського бренду.


Не пропустіть