В Україні подорожчають автомобілі з пробігом: названа причина

Вживані автомобілі після того, як з 1 липня 2022 року скасують безкоштовне розмитнення авто, подорожчають приблизно на 20-30%.

Так вважають аналітики Інституту досліджень авторинку, передає MMR.

За прогнозами експертів, на 20-30% подорожчає більшість популярних моделей. На решту авто ціни можуть зрости не так суттєво.

Фахівці кажуть, що після скасування безкоштовного розмитнення автомобілів на іноземних номерах ввозити їх з-за кордону стане фінансово не вигідно. Тому українці значно менше купуватимуть вживані автівки за кордоном. Щомісяця в Україну ввозитимуть лише по кілька тисяч автомобілів на іноземній реєстрації, як і раніше.

На формування ринку також вплинуть ряд факторів. Серед них – зниження купівельної спроможності українців через війну, подорожчання автомобілів за кордоном, подорожчання та зміна логістики доставки автомобілів (у першу чергу це стосується авто зі США та Південної Кореї).

Нагадаємо, за час дії нульового розмитнення в Україну було ввезено понад 170 тисяч автомобілів. При цьому експерти зазначали, що внаслідок бойових дій українці втратили близько півмільйона автівок.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть