Toyota стала найуспішнішим автовиробником та обійшла Volkswagen

Компанія Toyota майже подвоїла свій операційний прибуток у першому кварталі, чому сприяли зростання продажу та виробництва, а також ослаблення єни.

Як передає MMR, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Найуспішніший у світі автовиробник заявив, що продав близько 2,53 млн. автомобілів Toyota і Lexus люксових брендів за квартал, що на 8,4% більше, ніж роком раніше, причому близько 34% з них припадає на гібриди та інші електрифіковані автомобілі. Прибуток склав 7,85 млрд доларів.

Для порівняння, Volkswagen Group у другому кварталі передала покупцям близько 2,3 мільйона автомобілів, проте її чистий прибуток за цей період склав менше близько 4,16 млрд доларів.

Це перший фінансовий звіт японського автогіганта з того часу, як компанія виклала амбітний план посилення конкуренції на світовому ринку автомобілів з батарейним живленням, а також докладно озвучила свою водневу стратегію.

Акції Toyota, які зросли на 1,15% безпосередньо перед публікацією звіту про доходи, одразу після цього продовжили зростання та закрилися з підвищенням на 2,5%.

Нагадаємо, Toyota виготовила рекордну кількість автомобілів за підсумками першого півріччя 2023 року – 5,63 млн одиниць.


Не пропустіть