Автомобілі Hyundai та Kia спалахують. Компанії відкликають мільйони машин

Компанії Hyundai та Kia відкликають близько 3,37 мільйона автомобілів у США через ризик загоряння двигунів. Власникам проблемних машин настійно рекомендують паркуватися на вулиці та подалі від будівель.

Автовиробники заявляють, що внутрішні витікання гальмівної рідини можуть спричинити коротке замикання, що у свою чергу може призвести до займання. Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) заявило, що власники повинні слідувати порадам автовиробників і паркувати автомобілі на вулиці, доки не буде проведено ремонт.

У Hyundai заявили, що з 2017 року в неї є повідомлення про 21 пожежу і 21 іншу термічну подію, пов’язану з відкликанням, у той час як у Kia є повідомлення як мінімум про 10 підтверджених інцидентів з пожежами та плавленням.

За даними NHTSA, у жодного автовиробника немає повідомлень про будь-які аварії, травми або смертельні випадки, а також про аварії, пов’язані з проблемою.

Сервісна кампанія Kia America охоплює 1,73 мільйона автомобілів Borrego, Cadenza, Forte, Sportage, K900, Optima, Soul Rio, Sorento та Rondo, які випускали з 2010 по 2017 роки. Hyundai відкликає 1,64 мільйона автомобілів Elantra, Genesis Coupe, Sonata Hybrid, Accent, Azera, Veloster, Santa Fe, Equus, Veracruz, Tucson, Tucson Fuel Cell та Santa Fe Sport 2011-2015 модельних років.

Автовиробники планують повідомити власників про відкликання у листопаді.


Не пропустіть