Кросовер Kia EV9 2024 виявився несподівано доступним: скільки він коштує

Компанія Kia оголосила вартість свого великого тримісного електричного кросовера EV9 2024: базову задньопривідну версію оцінено в 54,9 тис. доларів. І, як виявилося, це дуже дешево.

Базовий Kia EV9 2024 – машина досить компромісна. Так, він великий, так, комфортний, так, зелений. Але привід задній, потужність всього 215 кінських сил, а тягова батарея ємністю 76,1 кВт·год забезпечує запас ходу всього 359 км, що не так і багато на сьогодні. Тобто це машина не для подорожей, а скоріше для soccer mom – возити дітей до школи та на різні гуртки, їздити з передмістя до міста за покупками та виїжджати на пікніки.

Однак у Kia EV9 будуть потужніші і більш «далекобійні» варіанти під назвами Light Long Range, Wind, Land та GT-Line з тяговою батареєю 98,8 кВт·год, але їх вартість поки не оголошено.

Ціна базового Kia EV9 виявилася на рівні порівнянного за розмірами бензинового позашляховика Telluride. Але враховуючи, що електромобілі зазвичай помітно дорожчі, Kia зробила гарну цінову пропозицію, нехай і ціною врізання характеристик.

Для порівняння, із суто електричних моделей найближчий аналог – це Rivian R1S за 78 тис. доларів.


Не пропустіть