Названі способи збільшення терміну служби автомобіля

Бережна експлуатація та своєчасне обслуговування автомобіля допоможе продовжити термін його служби.

В першу чергу експерти радять ретельно продумувати маршрути – так можна об’їхати більшість «поганих» доріг і продовжити термін служби підвіски. Неякісне дорожнє покриття може привести до поломки амортизатора або ресори, пошкодити колеса і шини.

Також не рекомендується знижувати швидкість за допомогою перемикання на знижені передачі, адже це скорочує термін служби трансмісії. Робити це потрібно за допомогою гальм. Періодично потрібно вмикати кондиціонер, інакше система може дати збій після довгого простою.

Дуже важливо періодично розганяти автомобіль до високих швидкостей і давати двигуну попрацювати на підвищених обертах. Не рекомендується допускати простоювання машини протягом декількох тижнів, це може привести до проблем з акумулятором, зчепленням або гальмами.

Постійний запуск двигуна для коротких поїздок в холодну пору року призводить до його підвищеного зносу. У зимовий період дуже важливо як слід прогрівати машину. Крім того, не рекомендується пересуватися з невеликою кількістю палива в баку – на дні ємності утворюється осад, який може заблокувати насос, фільтр або форсунки.

Також важливо звертати увагу на індикатори на панелі приладів, що інформують про стан всіх систем автомобіля. Як правило, вони попереджають про несправності або необхідності провести якісь термінові сервісні дії на кшталт доливання мастила, антифризу або омиваючої рідини.

Необхідно регулярно проводити перевірки рівня рідин. Рекомендується своєчасно (згідно з регламентом виробника) міняти ремінь/ланцюг ГРМ, оливу в коробці передач і вчасно обслуговувати автомобіль, попутно діагностуючи всі його вузли і системи. Таким чином, можна не тільки продовжити «життя» машини, але і позбавите себе від зайвих витрат, які можуть спіткати вас у найнесподіваніший момент.


Не пропустіть