Названі помилки водіїв, які можуть коштувати життя

Помилки за кермом неминучі. Їх допускають, як недосвідчені водії, так і автомобілісти з великим стажем.

Є кілька серйозних помилок, які притаманні практично всім водіям. Їх розбір допоможе переоцінити свій стиль водіння і уникнути ДТП.

Далеко не всі автомобілісти звертають увагу на машини, що виїжджають з прилеглих смуг. Більшість водіїв мчать по головній смузі на повній швидкості і навіть створюють перешкоду при перелаштуванні інших учасників дорожнього руху.

Чимало сучасних водіїв відволікаються від керування транспортним засобом через смартфон. Одні водії примудряються листуватися, інші – вивчають соціальні мережі, а треті шукають музику. В кінцевому підсумку вся увага перемикається на смартфон, а не на дорожню обстановку.

Ще одна помилка водіїв стосується дистанції, яку потрібно тримати щодо машини, що рухається попереду. Чимало автомобілістів впритул наближаються до машин. Особливо небезпечні такі маневри на заміській дорозі.

Поширена помилка серед багатьох водіїв – неправильне гальмування в повороті. Чимало кермувальників в’їжджають у нього на повній швидкості, а потім гальмують на крутій точці, проходячи її максимально повільно. Це шкідливо для підвіски і кульових опор і може закінчитися заносом.


Не пропустіть