Названо 10 найбільш економічних моделей автомобілів (Фото)

Підшукуєте автомобіль, який не витрясатиме з вас купу грошей при експлуатації? Нижче MMRnet.ua наводить 10 найекономніших моделей, які англійські експерти із «WhatCar?» протестували за весь час.

Незалежно від того, купують люди бюджетну чи дорогу машину, в процесі користування всі ми хочемо витрачати менше на пальне. Нікому не приємна думка, що його седан стукає до гаманця власника частіше, ніж схожий у сусідів. Разом з тим, розраховувати на заявлені виробником цифри, вказані в технічних характеристиках, можна лише частково – за реальних умов досягнути таких результатів буває непросто.

Щоби встановити справді реалістичні показники паливної економності, і, відповідно, дати зрозуміти вам орієнтовну вартість пробігу на авто, експертами були проведені незалежні заміри.

Для забезпечення точності та циклічності показників, застосовувалися суворо контрольовані лабораторні умови. Крім того, тести базувалися на реальному маршруті, який проходить через місто, пересічну місцевість та автостраду.

Результати відображають те, чого можна досягти, якщо ви їдете м’яко і дотримуєтесь обмежень швидкості, але не вдаєтесь до якихось нереально лінійних прискорень або спеціальних хитрих методів для підвищення ефективності їзди.

Отож, 10 найбільш економних моделей авто, які були протестовані виданням WhatCar?» за весь час:

  1. Volkswagen Polo 1.0 TSI 95

  • Клас: хетчбек В-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.54 л/100 км (бензин).

Автомобіль року 2020 у категорії «суперміні» за версією «WahtCar?», Volkswagen Polo останнього покоління є просторішим всередині та кращим у керуванні, ніж усі попередні генерації. У нього хороша еластичність їзди, бездоганна ергономіка та посадка і загалом стильний інтер’єр. Бензиновий мотор об’ємом 1.0 л з турбонаддувом – це наш вибір із лінійки агрегатів, оскільки він досить тяговитий в місті і на шосе, але при цьому дуже економний.

  1. Nissan Qashqai 1,5 DCI 115

  • Клас: компактний SUV;
  • Реальна витрата пального: 4.53 л/100 км (дизель).

Nissan Qashqai – це така собі «класика жанру», стовп усього сегменту компактних SUV. Доступне сьогодні у салонах дилерів друге покоління дебютувало ще у 2012 році, у 2017-му відбувся рестайлінг. Незважаючи на те, що Qashqai третього покоління з’явиться вже у 2021 році, поточна генерація все ще являє собою заманливу пропозицію. Японський кросовер пропонує багато місця всередині та високий рівень комфорту, якщо ви виберете «правильну» специфікацію. Можливо, якість управління у нього не така рафінована, як у Seat Ateca чи Skoda Karoq, зате Qashqai із дизелем Renault пропонує чудову економію палива та надійність в експлуатації.

  1. Ford Focus 1.5 EcoBlue 120

  • Клас: хетчбек С-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.49 л/100 км (дизель).

Ford Focus – звичне видовище на наших дорогах і зі зрозумілих причин – це чудовий сімейний автомобіль з незмінно ідеальною керованістю і тихим салоном, що має купу  місця для пасажирів та всієї їхньої поклажі. І якщо ваш вибір впаде на дизель 1.5, ви отримаєте середні витрати пального близько 4.5 л/100 км. Якщо ж у пріоритеті більший рівень загальної екологічності, ми рекомендуємо 1,0 Ecoboost 125, який у наших тестах показав результат 4.74 літри бензину на 100 кілометрів.

  1. Dacia Sandero 0,9

  • Клас: хетчбек В-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.45 л/100 км (бензин).

Не забувайте про Dacia Sandero, оскільки це найдешевший новий автомобіль на ринку. Румунський суперміні хетчбек напрочуд місткий, бензинові двигуни об’ємом 0,9 та 1,0 літри – вражаюче ощадливі. Замість того, щоб обирати базову комплектацію з найнижчим рівнем оснащення (яка є трохи спартанською), рекомендується до розгляду середня або топова версія, яка забезпечить більшість зручностей і запитів, що ставляться перед новим авто у 2020 році.

  1. Seat Leon 1.0 TSI 115

  • Клас: хетчбек С-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.43 л/100 км (бензин).

Seat Leon – це відмінний сімейний автомобіль (оцінка від «What Car?» – 5/5 зірок), що пропонується в кузовах хетчбек і універсал. У нього хороше співвідношення ціни та якості, добротне обладнання, добре виважена керованість. 1,0-літровий бензиновий двигун не має такого ж крутного моменту, що 4-циліндровий 1,5, але, тим не менш, справляється із завданням. Головна ж користь базового агрегату полягає у мізерній жазі до пального.

  1. Kia Picanto 1.0 65

  • Клас: хетчбек А-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.41 л/100 км (бензин).

Kia Picanto здобув титул «автомобіль року за версією WhatCar? 2020» у категорії «сітікар». А все тому, що це класна маленька машина з розумно спроектованим салоном та легким управлінням. Найменш потужний 1,0-літровий двигун є найощадливішим. Він цілком собі підходить для міського водіння, але як тільки ви виберетесь на шосе – будьте готові до того, що моторчик прийдеться сильно «крутити».

  1. Seat Ibiza 1.0 TSI 95

  • Клас: хетчбек В-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.36 л/100 км (бензин).

Колишній власник титулу «автомобіль року за версією Whatcar?», Seat Ibiza все ще залишається одним із найкращих варіантів категорії «суперміні» у продажу. Їздити на ньому весело, цікаво і в загальному приємно, інтер’єр – продуманий і добротно зібраний. Бензиновий турбомотор 1.0 TSI 95 напрочуд бадьорий і добре відгукується на хід педалі газу, зберігаючи при цьому малесенькі цифри витрат палива.

  1. Renault Kadjar 1,5 dCi 110

  • Клас: компактний SUV;
  • Реальна витрата пального: 4.26 л/100 км (дизель).

Renault Kadjar побудований на платформі Nissan Qashqai з використанням багатьох спільних вузлів, хоча місця виробництва у машині різні – Іспанія та Англія відповідно. Renault виявився ледь ефективнішим у нашій естафеті. У середньому в реальних умовах за 500 км він зекономить вам зайву літру дизеля порівняно із японським SUV.

Він також ще більш безпроблемний в експлуатації, ніж Qashqai, і має ширший список стандартного обладнання – кондиціонер, круїз-контроль та 7,0-дюймова інформаційно-розважальна система – все це включено у базову комплектацію.

  1. Volkswagen Up

    1.0 75

  • Клас: хетчбек А-класу;
  • Реальна витрата пального: 4.21 л/100 км (бензин).

Міський автомобіль Volkswagen Up існує вже досить давно. Насправді, він був увінчаний титулом «авто року за версією WhatCar?» ще у далекому 2012 році. Але, все-таки, не варто забувати про таку модель, якщо ви хочете маленьку, економну міську машину, яка також не боїться виїхати і на автостради. Цей двигун потужністю 74 к.с. є найекономнішим зі всієї лінійки моторів, але версія із турбонаддувом потужністю 89 к.с. буде і жвавішою, і не набагато витратнішою – 4.36 л/100 км за замірами експертів.

  1. Suzuki Ignis 1.2 Dualjet SHVS

  • Клас: мікро SUV;
  • Реальна витрата пального: 3.95 л/100 км (бензин).

Версія SHVS для невеликого кросоевера Ignis означає, що тут буде тільки передній привід, не повний. Якщо ви виберете «м’яку» гібридну версію, укомплектовану невеличким електростартер-генератором, що працює поряд із 1,2-літровим бензиновим двигуном, то це буде найекономніший автомобіль, який ми коли-небудь тестували. Якщо ви віддаєте перевагу додатковому зчепленню з дорогою (візьмете версію з повним приводом), економія зіпсується несильно – на замірах було встановлено показник 4.41 л/100 км.

Джерело WhatCar?

Не пропустіть